İfade vermeye gitmeyen HDP'lilere operasyon

İfade vermeye gitmeyen HDP'lilere operasyon

Sağlık Bakanı Akdağ: - "Hukukun ne söyleyeceğini takip etmek lazım. Sonuçta adalet mekanizması, hukuk mekanizması Türkiye'de herkes için eşit bir mekanizma. Bu eşitlik içerisinde yürüyen bir süreç var"- "PKK'nın en büyük zulmü bizzat Kürt kardeşlerimin ke

ERZURUM (AA) - ZEHRA MELEK ÇAT - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ifade vermeye gitmeyen HDP'lilere yönelik operasyona ilişkin, "Adalet mekanizması, hukuk mekanizması Türkiye'de herkes için eşit bir mekanizma. Bu eşitlik içerisinde yürüyen bir süreç var. Biz de süreci takip ediyoruz." dedi.

Bakan Akdağ ile Maliye Bakanı Naci Ağbal ile 4. Bölge Cazibe Merkezi İrtibat Bürosu açılışı ve Cazibe Merkezleri Programı Tanıtım ve İstişare Toplantısı'na katılmak üzere Erzurum'a geldi.

Akdağ, ifade vermeye gitmeyen HDP'lilere yönelik operasyona ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, Başbakan Binali Yıldırım ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın gerekli açıklamaları yaptığını söyledi.

Hukukun gereklerinin yerine getirildiğini dile getiren Akdağ, "Dolayısıyla hukukun ne söyleyeceğini takip etmek lazım. Sonuçta adalet mekanizması, hukuk mekanizması Türkiye'de herkes için eşit bir mekanizma. Bu eşitlik içerisinde yürüyen bir süreç var. Biz de süreci takip ediyoruz." dedi.

Diyarbakır'daki 9 kişinin şehit olduğu yüzü aşkın kişinin yaralandığı patlamaya da değinen Akdağ, ölenlere Allah'tan rahmet diledi. Akdağ, "Bu canilerin bu milletle mücadelesi sürüyor. Bizim de onlarla mücadelemiz sürüyor. Bölge halkı örgütün yaptığı zulme, zalimliklere karşı. Çünkü PKK'nın en büyük zulmü bizzat Kürt kardeşlerimin kendisine. Milletimiz elbette onların yanlarında durmayacak, durmadı, bundan sonra da durmayacak." diye konuştu.

Akdağ, Cazibe Merkezleri Programı'nın tanıtımını yapacaklarını ve bugün bölge için tarihi bir gün olduğunu ifade etti.

- Bakan Ağbal: "Bölgeyi kalkındırmanın gayretindeyiz"

Maliye Bakanı Ağbal da kalkınma hamlelerinin hiç durmadan devam edeceğini vurgulayarak, "Erzurum, Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt'u kapsayan cazibe merkezlerinin lansmanını Erzurum'da yapacağız. Erzurum bizim merkez vilayetimiz. Önümüzdeki yıllarda bu bölgenin kalkınması için neler yapmalıyız, hangi inisiyatifleri almalıyız, hangi projelere liderlik yapmalıyız, onları değerlendireceğiz." dedi.

Kalkınma hamlesine işaret eden Ağbal, "Bölgenin kalkınması için tarihi bir fırsatı hep beraber yakaladık. Bu fırsatı bölgenin kalkınmasına, insanların işinin, aşının daha da büyümesine dönüştüreceğiz. Onun gayreti içerisindeyiz." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler