İfade vermeye gitmeyen HDP'lilere operasyon

İfade vermeye gitmeyen HDP'lilere operasyon

DSP Genel Başkanı Aksakal:- "Sen halkın oylarıyla parlamentoya seçilmiş bir milletvekili olarak hukukun en büyük savunucususun. Savcı ifadeye vermeye davet edince gitmeyeceksin de PKK, Kandil'e çağırdığında mı tıpış tıpış gideceksin. Sen gelmezsen Türkiye

İZMİR (AA) - Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, ifade vermeye gitmeyen HDP milletvekillerinin gözaltına alınmasıyla ilgili, "Sen halkın oylarıyla parlamentoya seçilmiş bir milletvekili olarak hukukun en büyük savunucususun. Savcı ifadeye vermeye davet edince gitmeyeceksin de PKK, Kandil'e çağırdığında tıpış tıpış gideceksin. Sen gelmezsen Türkiye Cumhuriyeti savcısına, seni kuzu kuzu götürürler." dedi.

Partisinin İzmir İl Başkanlığının Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezinde düzenen 10. Olağan Kongresi'ne katılan Aksakal, ülke gündemindeki gelişmeleri değerlendirdi.

Aksakal, ifade vermeye gitmeyen HDP milletvekillerinin gözaltına alınmasına ilişkin, "Parlamentoya halkın oylarıyla seçilmiş milletvekillerinin gece saat 03.00'te evlerinden, yataklarından zorla alınmaları doğru bir iş mi? Evet doğru. Çünkü sen halkın oylarıyla parlamentoya seçilmiş bir milletvekili olarak hukukun en büyük savunucususun. Savcı ifadeye vermeye davet edince gitmeyeceksin de PKK, Kandil'e çağırdığında mı tıpış tıpış gideceksin. Sen gelmezsen Türkiye Cumhuriyeti savcısına, seni kuzu kuzu götürürler." değerlendirmesinde bulundu.

Partilerinin, seçmenlerinin yüzde 51'inin oyuna talip olduğunu belirten Aksakal, 14 yıldır tarımdaki tabirle "nadasa" çekildiklerini, bu dinlenmenin ardından yeniden parlamentoya gireceklerini savundu.

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen kongrede, 219 delegeden 217'sinin oyunu alan Aygül Karahan yeniden il başkanlığına seçildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler