İDDEF, mazlumları kurban etiyle sevindirecek

İDDEF, mazlumları kurban etiyle sevindirecek

İSTANBUL (AA) - İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), Kurban Bayramı'nda Afrika, Asya ve Balkanlar'da faaliyet yürütecek. Federasyondan...

İSTANBUL (AA) - İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), Kurban Bayramı'nda Afrika, Asya ve Balkanlar'da faaliyet yürütecek.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, 2018 kurban organizasyonu kapsamında hayırseverlerin bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için "Kardeşinle Kurbanını Paylaş" sloganıyla yola çıkılıyor. Yurt dışındaki yoksullara kurban ulaştırmak isteyen bağışçıların vekaletini alarak kesilen kurbanlıklar, aracı kurum olmadan ilk elden tek tek teslim ediliyor.

Kurban Bayramı vesilesiyle hayırseverlerin yaptığı bağışlar özellikle Afrika'da yıl boyunca evine et giremeyen ihtiyaç sahibi aileleri sevindiriyor.

İDDEF tarafından bağışçıların vekaletiyle bayramın ilk günü kurbanlar İslami usul ve kaidelere göre kesiliyor. Kurbanlıkların kesildiğine dair bilgi, SMS yoluyla tüm bağışçılara bildiriliyor. Kurbanlıklar eşit bir şekilde pay edilerek yüz binlerce ihtiyaç sahibine elden teslim ediliyor.

Bu yıl küçükbaş kurban bedelini 500 lira, büyükbaş hisse bedelini ise 400 lira olarak belirleyen İDDEF'e kurban bağışları "www.iddef.org" internet sitesi üzerinden, ilgili hesap numaralarına EFT/Havale yoluyla ve şube merkezlerinden yapılabiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :