İçişleri Bakanlığı'ndan "nezaket" uyarısı

İçişleri Bakanlığı'ndan "nezaket" uyarısı

İçişleri Bakanlığınca yayımlanan genelgeyle güvenlik güçlerinin yol kontrol ve aramalar sırasında güvenlik tedbirlerini gözardı etmeden, vatandaşlar ile münasebetlerinde daha dikkatli ve nezaketli olmaları istendi- Genelgede, operasyonel faaliyetten dönen

 İçişleri Bakanlığı, yayımladığı genelgeyle güvenlik güçlerinin yol kontrol ve aramalar sırasında güvenlik tedbirlerini gözardı etmeden vatandaşlar ile münasebetlerinde daha dikkatli ve nezaketli olmalarını istedi.

çişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ve 81 valiliğe gönderilen genelgede, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak, anayasada tanımlanan seyahat özgürlüklerini temin etmek amacıyla yapılan yol kontrol ve aramalarında, hukuk kuralları içerisinde özgürlük ve güvenlik dengesinin gözetilmesinin önemine işaret edildi.

Görevli personelin, güvenlik tedbirlerini de gözardı etmeden vatandaşlarla olan münasebetlerinde daha dikkatli ve nezaketli olmalarının, vatandaşların hoşnut bir biçimde yolculuklarına devam etmelerinin sağlanmasının, söz konusu faaliyetlerin etkinliğini artıracağı ifade edilen genelgede, yol kontrol ve arama noktalarında operasyondan dönen köy korucularına kolaylık sağlanmasının da bu kişilerin moral ve motivasyonunu yükselteceği belirtildi.

Genelgede, yol kontrollerinde etkinliğin artırılması için güvenlik görevlilerinin dikkat etmesi istenen hususlar da ayrıntılı olarak belirtildi. Buna göre, güvenlik görevlisi önce durdurulan kişinin kimlik kontrolünü yapacak. Kontrol sırasında kimlik belgesinin sahte olup olmadığına bakılacak ve vatandaşın kimlik fotoğrafıyla aynı kişi olup olmadığı kontrol edilecek. Vatandaşın T.C. kimlik numarası UYAP ve EKİP gibi veri tabanlarından, araç ile ilgili belgeler ise ilgili diğer sistemlerden sorgulanacak.

Güvenlik görevlileri ayrıca araç sahibi ile aracı kullanan kişinin de aynı olup olmadığını kontrol edecek ve şüpheli durumlarda gerekirse araç sahibine ulaşacak.

Genelgede, güvenlik güçlerinden durdurdukları araçları sahte ve ikiz plaka yönünden de değerlendirmeleri ve kontrol ettikleri araçlardaki kişi bilgileri ile araç plakalarını not almaları istendi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :