İçişleri Bakanı Soylu Manisa'da

İçişleri Bakanı Soylu Manisa'da

"Altay tankını, Atak helikopterini, Marmaray'ı yaparsan Türkiye'nin dostu olmaz. Ne derseniz deyin. İster PKK olsun, ister FETÖ olsun, ister DEAŞ olsun, ister Almanya olsun, ister Hollanda; topunuz gelin, bize Manisa yeter, bize Türkiye yeter"- "Biz yılla

MANİSA (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Altay tankını, Atak helikopterini, Marmaray'ı yaparsan Türkiye'nin dostu olmaz. Ne derseniz deyin. İster PKK olsun, ister FETÖ olsun, ister DEAŞ olsun, ister Almanya olsun, ister Hollanda; topunuz gelin, bize Manisa yeter, bize Türkiye yeter." dedi.

Soylu, Şehzadeler ilçesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde, Türkiye'nin yıllar boyunca çok sıkıntılardan ve badirelerden geçtiğini söyledi.

Ülkenin terörle, darbelerle, enflasyonla, ekonomik krizlerle yüzde 7 bin 500 gecelik faizlerle, mezhep çatışmalarıyla, etnik ve köken farklılıklarına ayrılarak terbiye edilmek istendiğini ifade eden Soylu, 16 Nisan'da sadece anayasanın oylanmayacağını dile getirdi.

Süleyman Soylu, "Biz yıllardan beri ülkenin gelişmesini ve kalkınmasını engellemeye çalışan, bu milleti terbiye etmeye çalışanlara karşı bütün Türkiye'de haykırarak 'Bu vatan bizimdir, bu ülke bizimdir' diyerek 16 Nisan'a gidiyoruz." diye konuştu.

Terörle her zaman ve her yerde mücadele edeceklerinin altını çizen Soylu, PKK'nın, kaçırdığı 13-14 yaşındaki kız çocuklarının Kandil'e götürülerek taciz edildiğini aktardı.

Terör örgütüyle mücadeleyi sürdüreceklerini anlatan Soylu, şöyle konuştu:

"Bu yaptıklarına asla izin vermeyeceğiz. Bunlar o kadar ahlaksız ki o kadar alçak ki Kandil'deki itlerden bahsediyorum, bunlar oraya o kız çocuklarını getiriyorlar ve o çocuklarımıza ne yapıyorlar biliyor musunuz? 'Pantolonu şöyle giyeceksin, eteği böyle giyeceksin' diye o kızlara 50, 60, 70 yaşındaki iğrenç adamlar taciz ediyor. Eğer bunları onların yanlarında bırakırsak biz de adam değiliz, çok net söylüyorum."

Bitlis'teki terör operasyonunda Türkiye'nin ürettiği ve İçişleri Bakanlığı envanterine geçen insansız hava araçlarının kullanıldığını anımsatan Soylu, "Bundan sonra dağlarda, bir taraftan aslanlar aşağıda bir taraftan yukarıdan bilin ki aman vermeyeceğiz. O zaman Türkiye'nin dostu olmaz. Altay tankını, Atak helikopterini, Marmaray'ı yaparsan Türkiye'nin dostu olmaz. Ne derseniz deyin. İster PKK olsun, ister FETÖ olsun, ister DEAŞ olsun, ister Almanya olsun, ister Hollanda topunuz gelin, bize Manisa yeter, bize Türkiye yeter." dedi.

- "Millet patrondur' demek için sandığa gidiliyor"

Soylu, sistemin değişikliğinin Türkiye'nin geleceği için çok önemli olduğuna işaret etti.

Bundan sonra "Hükümet kurulacak mı, ekonomik krizler olacak mı?" gibi endişelerinin ortadan kalkacağını vurgulayan Soylu, "AK Parti ve MHP belli bir noktada uzlaştı ve milletin önüne bir anayasa değişikliği teklifi getirdi. Buna engel olanlara karşı 'Millet patrondur' demek için sandığa gidiliyor." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun PKK, HDP ve FETÖ ile iş birliğini yaptığını savunan Soylu, şöyle devam etti:

"Ey Deniz Baykal sen de o kervana katıldın, sana da yazıklar olsun. Oysa biz senin itibarını kurtarmak için 'Bu FETÖ kasetini kim yaptı biliyoruz, gelin bir bakın' diyoruz. Kılıçdaroğlu'na da çağrıda bulunuyoruz, sen de bunların kayığına bindin gidiyorsun. Ne diyorsun, 'Denize döker gibi sevinirim'. Öbür adam 'Yunanlıları nasıl denize döktüysek 'evet' diyenleri de böyle denize dökmek lazım' diyor. Vay anasını ya, yazıklar olsun. Biz, ülkemizi işgal edenlerden daha tehlikeliyiz öyle mi? Yunan postalından biz daha tehlikeliyiz öyle mi? Ey Kılıçdaroğlu, kıvırma, yok öyle söyledi yok böyle söyledi değil. Buradan söylüyorum, bu Konya milletvekili Hüsnü Bozkurt'u eğer partiden atmazsan. Kılıçdaroğlu sen ne dediğimi anlıyorsun, sen insanlığa karşı düşkünsün bu ülkeye karşı düşkünsün sen ne dediğimi anlıyorsun yazıklar olsun sana."

Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'nün hazırladığı kasetle genel başkan olduğunu ileri süren Soylu, "Bugün birlikte olmalarının nedenini ise ya korkuyor bir şeyden, ya ortak veya esir." dedi.

Yeni sistemde laf üretenin değil iş üretenin sınava çıkacağını dile getiren Soylu, bundan dolayı da Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başından ayrılacağını savundu.


İçişleri Bakanı Soylu Manisa'da

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :