İçişleri Bakanı Soylu deprem bölgesinde vatandaşı yalnız bırakmıyor

İçişleri Bakanı Soylu deprem bölgesinde vatandaşı yalnız bırakmıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesinde vatandaşları bir an olsun yalnız bırakmıyor. Bakan Soylu, Hatay Kırıkhan'da konteyner kenti ziyaret etti, İskenderun'da depremzedelerle iftar etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesinde vatandaşları bir an olsun yalnız bırakmıyor. Bakan Soylu, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde konteyner kenti ziyaret etti. Soylu'nun burada depremzede vatandaşlarla yakınlığı dikkat çekti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında Hatay Afet Koordinasyon Merkezi'nde, Afet Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Bakan Soylu toplantının ardından iftar sofrasının bereketini İskenderun’da Üsküdar Belediyesi Konteyner Kentinde paylaştı.

Resim

Burada bir konuşma yapan Süleyman Soylu, "Yükümüzden yüksünmüyoruz, ağır da bulmuyoruz. Tam tersi bu dünyanın bir sınavı olarak hep beraber bir anlayışta olarak bulunuyoruz. Deprem bölgesinde her akşam 2 milyon kişiye böyle gayretle, destekle iftar yemeği veriyoruz. Bir taraftan da enkazları kaldırıyoruz. Şuanda İskenderun'da yıkılan ve acil yıkılması gereken bina ve enkazların yüzde 65'ini kaldırdık. Bayrama kadar çok sür'atli gidiyoruz o yüzde 35'i de bitireceğiz. Bayramdan sonra da ağır hasarlı binalara başlayacağız onları da en kısa sürede bitireceğiz. Bu esnada konutlar da yapılıyor, onlar da bir yıl içerisinde bitecek" dedi.

Resim

Bakan Soylu, "İlk günlerde bunları söyleyemiyorduk, şuanda da hüznümüz acımız yüksek ama bugün gelecek adına bir şeyler söyleyebiliriz. İskenderun'da depremin izlerini sileceğiz inşallah. Daha dirençli daha güvenli şehirler inşaa edeceğiz" diye konuştu.

Resim

Resim

Hatay Kırıkhan'da, depremin yaralar birer birer siliniyor çalışmalar, aralıksız devam ediyor... Hatay Kırıkhan; Hüdayi Vakfı Konteyner Kent Albayrak Konteyner Kenti Bektaşlı Köyü Konteyner Kenti

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.