"Hz. Mevlana'nın Yolu - Belh'ten Vuslata Sergisi" açıldı

"Hz. Mevlana'nın Yolu - Belh'ten Vuslata Sergisi" açıldı

Metro İstanbul tarafından Mevlana'nın 744. Vuslat Yıl Dönümü kapsamında hazırlanan sergi, Yenikapı Metro İstasyonu'nda 1 hafta boyunca ziyaret edilebilecek

İSTANBUL (AA) - Metro İstanbul tarafından Mevlana'nın 744. Vuslat Yıl Dönümü kapsamında hazırlanan "Hz. Mevlana'nın Yolu - Belh'ten Vuslata Sergisi" açıldı.

Yenikapı Metro İstasyonu'ndaki serginin açılışında konuşan Metro İstanbul Genel Müdürü Kasım Kutlu, Kudüs'ün konuşulduğu önemli bir günde, bu etkinliğin yapılmasının anlamlı olduğunu söyledi.

O topraklarda bin yıl barışın hakim olduğu ruhun Mevlana ruhu olduğunu ifade eden Kutlu, Mevlana ruhunun azaldığı bölgelerde kan ve gözyaşı olacağını anlattı. Mevlana'nın ilahi mesajdan süzülmüş öğütlerini gelecek nesillere aktarmak istediğini ifade eden Kutlu, şunları kaydetti:

"Mevlana demek, içinde Allah aşkı olan, çevresinde de insan sevgisiyle donanmış bir ruhtur. Biz de bu sergiyi hazırlayarak, kapalı mekanlarda yolcularımızla sıcak ilişki kurmak hem de tarihi ve kültürel değerlerimizi vatandaşlarımızla paylaşmak istedik. Metro İstanbul olarak da her ay böyle bir etkinlikle vatandaşlarımızı buluşturmak istiyoruz. Hz. Mevlana'nın Yolu - Belh'ten Vuslata Sergisi bugün Yenikapı Metro İstasyonu'nda açılacak. Bu sergide Mevlana'nın hareketleri, yaşam tarzı, onun önemli sözleri, hayat hikayesini izleyecekler. İnternet sitesinde Mevlana'yla ilgili sanal bir kitabımız var, onu da indirebilecekler."

- Üsküdar-Ümraniye metrosu açılışına davet

Kutlu, Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu olma özelliği taşıyan Üsküdar-Ümraniye metrosunun yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete alınacağını bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak her yere metro sloganıyla çalışmaların sürdüğünü ifade eden Kutlu, şunları kaydetti:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı pahalı ileri teknoloji kabiliyetleri işleten bir kuruluşuz. Bu metrolar son derece pahalı yatırımlardır. Bugün İstanbul'un birçok yerinde merkezlere ulaşabilecek projeler hazır. 2023 yılında bunlar hepsini hayata geçirecek. Ekip de hazır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptığı her işte en iyiyi ve en ileri teknolojiyi yapıyor. Üsküdar metrosu da, şu an da dünyada da çok az örnekleri olan hem ileri teknoloji hem en zor arazide yapılmış bir çalışma. Bir sonraki aşamada inşallah 2023'e giden yolda bütün bu metroların vagonlarını da yerli ve milli yapacağız."

Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Törende sema gösterisi de sunuldu.

- Sergi

"Hz. Mevlana'nın Yolu - Belh'ten Vuslata Sergisi" 1 hafta boyunca Yenikapı Metro İstasyonu'nda ücretsiz ziyaret edilebilecek.

Yolcular, Yenikapı Metro İstasyonu'nda Hz. Mevlana'nın Belh'ten Konya'ya olan yolculuğuna çeşitli çizimler ve belgelerle şahit olacak.

Hz. Mevlana’nın yedi öğüdünün Metro İstanbul’un hizmet ilkeleriyle beraber harmanlandığı film de hafta boyunca Metro İstanbul sosyal medya hesaplarından ve araç içi ekranlardan yolcularla buluşturuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :