Huzurevinde sigarayı bırakanlar altınla ödüllendirildi

Huzurevinde sigarayı bırakanlar altınla ödüllendirildi

Zonguldak'ta, "Sigarayı Bırak Yıldızı Tak" projesi kapsamında sigarayı bırakan 14 huzurevi sakini ve çalışanına altın hediye edildi

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak"ın Ereğli ilçesinde, "Sigarayı Bırak Yıldızı Tak" projesi kapsamında sigarayı bırakan huzurevi sakinleri ile çalışanları altınla ödüllendirildi.

Huzurevi Müdürü Zeynep Yüksel Ünal, huzurevinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 8 Şubat 2016’da Dünya Sigarayı Bırakma Gününde, huzurevi sakinleri ile çalışanlarına yönelik sigara içmeme projesi başlattıklarını söyledi.

Huzurevinde kalan 50 yaşlı ile 30 personelin projeye katıldığını belirten Ünal, "Sürdürülebilir projede altın yıldızlarımız devam ediyor. Projenin birinci yılında 47 kişiye düzenlediğimiz törenle altın takmıştık. Bugün de 14 olmak üzere toplam 61 kişiyi sigaradan kurtardık. Belki de hayatında hiç kürsüye çıkmamış yaşlılarımız ve personelimizi hazırladığımız kürsüye çıkartarak, altın yıldızımızı takıyoruz." diye konuştu.

Projenin amacına büyük oranda ulaştıklarını, hedeflerinin huzurevinde kalan yaşlılar ile personelin tamamını sigaradan kurtarmak olduğunu vurgulayan Ünal, "Çevremizden de çok olumlu tepkiler alıyoruz. Bunlar da bizi mutlu ediyor." dedi.


- "Sigara parası ile ev alabilirsiniz"

Ünal, geçen yıl, aynı tarihte kullanmaya başladığı kumbarada 2 bin 190 lira biriktirdiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu çok özel bir kumbara. Sigara içmiyorum, eve her gün sigara içer gibi 6 lira koyduk. Bu işi 9 Şubat 2016'da başlatmıştım ve başarı ile sonuçlandı. Bir yılda toplamda 2 bin 190 lira paramız oldu. Bir yıl da bu kadar paramız olursa, 10 veya 20 yıl sonra bir ev alacak kadar paramız olacak. Lütfen sigarayı bırakın. Sigara parası ile ev alabilirsiniz."

Konuşmanın ardından, sigarayı bırakan 14 huzurevi sakini ile çalışanına altın hediye edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :