Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu

Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu

TBMM (AA) - Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu, Tekirdağ Ceza İnfaz Kurumları İnceleme Raporu'nu görüştü.TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu...

TBMM (AA) - Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu, Tekirdağ Ceza İnfaz Kurumları İnceleme Raporu'nu görüştü.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan, "Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu" AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, başkanlığında toplandı.

Komisyon Başkanı Metiner, 1 Nisan'da komisyonun, Tekirdağ Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde incelemelerde bulunduğunu ve bununla ilgili raporun hazırlandığını belirtti.

HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, incelemelerde kendisinin de yer aldığını ancak karşılaştıkları durumun raporda tam olarak yansıtılmadığını ileri sürdü.

MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya ise inceleme yaptıkları cezaevlerinde dile getirilen ve kendilerinin gözlemlediği eksikliklerin önemli ölçüde raporda yer bulduğunu bildirdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, Türkiye'nin ceza infaz kurumlarında ciddi ilerleme kaydettiğini vurguladı.

Komisyon Başkanı Metiner, cezaevlerine ilişkin incelemelerinin devam edeceğini belirterek, rapora ilişkin muhalefet şerhi yazmak isteyen milletvekillerine 48 saat zaman verdiklerini ve raporun önerilere göre ele alınacağını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :