HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu:

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu:

"Birkaç gün önce yapılan kimyasal saldırı sonrası can veren bebek yaştaki masumların cansız bedenlerini gördüğü için batının vicdanının harekete geçtiğini düşünenler çok fena aldanıyorlar"- "Bu değişikliğin memleket menfaatine olduğu kanaatiyle 'evet' dem

BİTLİS (AA) - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Birkaç gün önce yapılan kimyasal saldırı sonrası can veren bebek yaştaki masumların cansız bedenlerini gördüğü için batının vicdanının harekete geçtiğini düşünenler çok fena aldanıyorlar." dedi.

Muş'tan karayoluyla Bitlis'e gelen Yapıcıoğlu, partisinin il başkanlığını ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi.

Yapıcıoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'nin Suriye'deki bir üsse 50'den fazla füze fırlatmasının hem ülkenin hem de dünyanın gündemine oturduğunu söyledi.

Bu olaya yoğun tepki gösterildiğini ifade eden Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

"Özellikle Türkiye'de hükümet ve çevrelerinden, Cumhurbaşkanından, Dışişleri Bakanlığından gelen tepkiler olumlu. Hatta Amerika herhangi bir şekilde askeri müdahalede bulunabilme ihtimalini dile getirdiğinde, Türkiye'nin bunu destekleyeceği ve taraftarı olacağı açıklanmıştı. Biz de 2011 yılının mart ayında Suriye'de karışıklık başladığından bu yana diğer İslam beldelerindeki karışıklıklar gibi ilkesel bir duruş ortaya koyduk. Dedik ki 'Bu mesele ümmetin iç meselesidir.' Emperyalistlerin buraya müdahalesine fırsat verilmeden ümmet kendi içerisinde bu sorunu çözmelidir. Halen de aynı noktadayız. Fakat aradan geçen 6 yıldan daha fazla zamana ve 600 binden daha fazla insanın canına mal olmasına rağmen, ümmet kendi içinde bu soruna bir çözüm bulamadı."

- "Sadece kendi menfaatlerini korumak için oradalar"

Yapıcıoğlu, şunları kaydetti:

"Rejimin kendisi ve rejime destek olanlar da başka bazı emperyalistleri, yardım ve rejimi muhafaza etsinler diye bölgeye çağırdı. Hepsinin yanlış olduğunu söylüyoruz. Ne Amerika ne Rusya ne de herhangi bir Avrupa ülkesinin, Suriye topraklarına gelmesi, oraya müdahalede bulunması, şu veya bu şekilde ümmetin kabul edebileceği bir şey olmamalıydı. Herkes şunu iyi bilsin ki ne Amerika ne Rusya ne de başka bir emperyalist, Suriye'ye geldiğinde asla Suriye'de yaşayan insanların veya grupların herhangi birisinin menfaatini korumak için oraya gelmemiştir. Onlar sadece kendi menfaatlerinin dostlarıdır. Sadece kendi menfaatlerini korumak için oradalar."

"Birkaç gün önce yapılan kimyasal saldırı sonrası can veren bebek yaştaki masumların cansız bedenlerini gördüğü için batının vicdanının harekete geçtiğini düşünenler çok fena aldanıyorlar." diyen Yapıcıoğlu, onların bu kimyasal katliamla hayatını kaybeden masumların yüz binlerce katını kendi menfaatleri için katlettiğini vurguladı.

- "Oyumuzu evet şeklinde kullanacağız"

Yapıcıoğlu, "Bundan sonra da katletmeye devam edecekler. Onlar kendi menfaatleri ve özellikle siyonizmin güvenliği için bölgeye çöreklenmek istiyorlar. Bu olaya sevinenlere bir kez daha hatırlatmada bulunuyoruz. Gelip buraya yerleşirlerse, daha sonra onları buradan söküp atmak için belki on yıllarınızı harcamak zorunda kalırsınız." diye konuştu.

Referandumla ilgili kararlarını daha önceden açıkladıklarını ve aynı noktada durduklarını belirten Yapıcıoğlu, "Şu veya bu kişi, grup ve parti, buna 'evet' dedi ya da 'hayır' dediği için kendimizi kullandırmadık. Bu değişikliğin memleket menfaatine olduğu kanaatiyle 'evet' dememiz gerektiğine inandık ve kararımızı bu yönde aldık. İnşallah 9 gün sonra memleket sandık başına gidecek. Bizde gideceğiz. Oyumuzu evet şeklinde kullanacağız." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :