Hollanda'nın Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etmesi

Hollanda'nın Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etmesi

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Hollanda hükümetinin, Dışişleri Bakanımızın uçağına iniş izni vermemiş olması kabul edilemez. Bu kararı kınıyorum"

ANKARA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hollanda hükümeti̇ni̇n, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağına i̇ni̇ş i̇zni̇ vermemesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, kararı kınadığını bildirdi.

Hi̇sarcıklıoğlu, yazılı açıklamasında, Hollanda hükümetinin Çavuşoğlu'nun uçağına iniş izni vermemiş olmasının kabul edilemez bir karar olduğunu bildirerek, "Bu kararı kınıyorum." ifadelerini kullandı.

Avrupa Konseyi üyesi, NATO üyesi ve AB'ye aday ülke olan Türkiye'nin Dışişleri Bakanının uçuşuna izin verilmemesinin izahının olmadığını vurgulayan Rifat Hisarcıklıoğlu, AB değerlerine uzak siyasilerin AB ülkelerinde göreve gelmesinin, AB'nin dönüştürücü olma gücünü de zayıflattığına dikkati çekti.

Hi̇sarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"AB'nin küresel düzeyde siyasi bir güç olma çabasına zarar veriyor. Hollanda'daki aklıselim sahibi çevreleri harekete geçmeye davet ediyorum. AB Değerleri'ne sahip çıkın. Hollanda AB'nin kurucu ülkelerinden biridir. Aynı zamanda, AB Konseyi'ni de göreve davet ediyorum. Gerilimin kimseye faydası yoktur."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :