Hoca Ahmed Yesevi kKülliyatına yeni eser

Hoca Ahmed Yesevi kKülliyatına yeni eser

Ahmet Yesevi Üniversitesince, "UNESCO 2016 Hoca Ahmed Yesevi Yılı" anısına hazırlanan Hoca Ahmed Yesevi külliyatına "Pir-i Türkistan Hoca Ahmed Yesevi" kitabı eklendi- Eserde, Yesevi'nin hayatı, Türkistan ve Anadolu'daki etkileri ve halefleri ile Yesevili

ANKARA (AA) - Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığınca, "UNESCO 2016 Hoca Ahmed Yesevi Yılı" anısına hazırlanan Hoca Ahmed Yesevi külliyatına "Pir-i Türkistan Hoca Ahmed Yesevi" eseri eklendi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı, bu yıl Yesevi'nin manzum eseri Çağatay Türkçesi orijinali ile Divan-ı Hikmet'i, mensur eseri olan Fakr-name'yi, iki perdelik Ahmed Yesevi oyunu ve çocuklar için Ahmed Yesevi hikaye kitabını yayımlamıştı.

Dr. Hayati Bice'nin yazdığı ve yayın koordinatörlüğü Ahmet Yesevi Üniversitesinden Halil Ulusoy tarafından yapılan, "Pir-i Türkistan Hoca Ahmed Yesevi" eserinin ilk bölümünde "Ahmed Yesevi'nin Tarihi ve Menkıbevi Hayatı" başlığı altında Yesevi'nin hayatı, Türkistan ve Anadolu'daki etkileri ve halefleri yanında Yeseviyye tarikatının özellikleri konuları işlendi. Eserin ikinci bölümünde ise "Yesevi Yolunu Bugüne Ulaştıranlar ve Yesevilik" ele alındı.

Çalışma ile Ahmed Yesevi’nin tarikatı olan Yesevilik (Yeseviyye) yolu, tarihi kaynaklarda verilen bilgilerin ötesinde bir bütün halinde sunularak çağdaş dünyanın insanları için ilk kez erişilebilir, pratikleri ile yaşanılabilir bir hale getirildi.

Eserin sonundaki kaynakça ise konu ile akademik düzeyde ilgilenen okur için düzenlendi.

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı tarafından hazırlanan tüm eserlere www.ayu.edu.tr internet sitesindeki yayınlar bölümünden ulaşabiliyor ve ücretsiz e-kitap olarak indirilebiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :