Hızlı Tren'e 2010 yılında binersek iyi

Hızlı Tren'e 2010 yılında binersek iyi

Daha önce 2008 yılında deneme sürüşlerinin başlayacağı belirtilen Ankara-Konya Hızlı Tren Projesi’nde tarih ileriye atılıyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Ulaştırma Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kurumların bütçeleri üzerindeki müzakerelerini tamamladı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, müzakereler sırasında kendisine sorulan soruları cevaplarken Ankara-Konya arasındaki hızlı tren projesine de değindi. Ankara-Konya arasındaki hızlı tren projesinin altyapı çalışmalarının devam ettiğini belirten Bakan Yıldırım, 2009 yılı içinde üstyapı çalışmalarını tamamlamayı ve deneme sürüşlerine başlamayı hedeflediklerini kaydetti.

 

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Büyükakkaşlar, daha önce hızlı tren çalışmalarının 2008’de tamamlanarak deneme sürüşlerinin başlayacağını açıklamıştı. Konu hakkında görüştüğümüz Büyükakkaşlar, “Hızlı Tren çalışmaları devam ediyor. Ama Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da beyan ettiği gibi 2009 yılında deneme sürüşleri başlayabilir” dedi. Projenin Türkiye’de ilk defa uygulandığını kaydeden Büyükakkaşlar, böyle büyük bir projede tarih sapmasının olabileceğini belirterek, “Teknik konular yüzünden çalışmalar uzayabiliyor. İstanbul-Eskişehir projesinde de aksamalar var. Geçen yıl 29 Ekim’de sürüşe geçilmesi gerekiyordu fakat sipariş edilen hızlı trenler yeni yüklendi ve yurt dışından demir yolu üzerinden ancak gelebiliyor” diye konuştu.

 

Bakan Yıldırım’ın belirttiği gibi 2009 yılında deneme sürüşlerinin başlamasının da iyi olacağını kaydeden Büyükakkaşlar, aslında bu konuda bir tarih vermenin doğru olmayacağını söyledi. Müteahhit firmanın makul gerekçelerle ek tarihler isteyebildiğini, 2008’de alt yapı çalışmaları bittiği takdirde üst yapı çalışmaları için de 22 aylık bir süre tanınacağını hatırlatan Büyükakkaşlar, 22 aylık sürenin de 2010 yılı öncesine denk geleceği imasında bulundu.

Büyükakkaşlar, “2009 yılının sonlarında binersek şükredeceğiz. Bir teknolojinin ilk defa ülkeye girdiği durumlarda bu tür aksamalar normal. Mesela ilk ihaleye çıkarken rayların İskenderun Demir Çelik’te üretilebileceği hesap edilmişti. Burada maalesef o teknolojinin olmadığı görülüp raylar da yurt dışında sipariş edildi. Dolayısıyla kendiliğinden bir tarih değişikliğine maruz klaıyor proje. Böylesi büyük bir projeyi beklemeye değer” diye kaydetti.

 

‘2008’DE DENEME BAŞLAYACAK’ DEMİŞTİ

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Büyükakkaşlar, 19 Şubat 2007’de düzenlediği basın toplantısında Konya-Ankara arasında yapımına başlanan Hızlı Tren Projesi çalışmalarında üst yapı ihalesinin mart ayında yapılacağını ve haziran ayında sonuçlanacağını belirterek, Konyalıların 2009 ortalarında hızlı trene kavuşacaklarını söylemişti. Büyükakkaşlar, altyapı çalışmalarında birinci kısmın ihalesinin geçtiğimiz yılın Ağustos ayında yapıldığını ve çalışmaların hızla sürdüğünü belirterek, “100 kilometrelik bu kısmın yapım çalışmaları 10 ay içinde bitecek. Şu an bu kesimde 7 ayrı yerde kazı çalışmaları devam ediyor. 112 kilometrelik ikinci kısmın ise 15 Aralık 2005'te ihalesi yapıldı ve şu ana kadar yüzde 70'i tamamlandı. Kalan yüzde 30'luk kısım ise ekim ayı gibi bitecek. Bu altyapı çalışmaları bittikten sonra ise üst yapı için ihale yapılacak. Üst yapı çalışmaları raylar, traversler ve elektrifikasyon çalışmalarını kapsıyor. Bu çalışmanın ihalesi de 20 Mart 2007 tarihinde yapılacak. Bu çalışmanın maliyeti 431 milyon 200 bin YTL olacak. Bu üst yapı çalışmaları ise yer göstermenin ardından 18 ayda tamamlanacak” diye konuşmuştu.

 

İhalenin haziran ayı gibi tamamlanacağını da dile getiren Ahmet Büyükakkaşlar, “Bütün bu alt ve üst yapı çalışmaları 2008 yılında tamamlanacak. Ancak 6 aylık bir deneme süreci olduğu için Konyalı vatandaşlarımız 2009 yılı ortalarında hızlı trene binmeye başlayacak” demişti. Memleket