Her köye başımız dik giriyoruz

Her köye başımız dik giriyoruz

Meclis Başkanı Ali Selvi; hizmetlerimiz ortada her köye başımız dik giriyoruz” dedi.

Yoğun bir gündemle toplanan İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısı, meclis üyelerinin bayramlaşmasıyla başladı. Açılış ve yoklamanın ardından İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, hayatını kaybeden tüm şehitler için bir dakikalık sayı duruşu duşunun ardından açılış konuşması yaptı. Başkan Ali Selvi, İl Genel Meclisi ve Özel İdare olarak Konya ve ilçelerinde önemli hizmetlere imza attıklarını kaydetti.
“Yüzümüz ak alnımız dik bir şekilde ilçeye, beldeye ve köylere hizmet etmenin haklı gururunu yaşıyoruz” diyen Başkan Selvi, şunları kaydetti: “Kasım ayı toplantılarında 2013 yılı bütçesini hep birlikte hazırlayacağız. Köylerimizin nüfusuna, konumuna ve ihtiyacına göre yapılması gereken hizmetlere paralel olarak kaynak aktarmayı amaçlıyoruz. Yine yol, su, tarımsal faaliyetler başta olmak üzere köylerimizin kalkınması için gerekli bütün çalışmalar itina ile yapılacak. Çok şükür her ilçeye, beldeye, köye başımız dik giriyoruz. Çünkü yapılması gereken acil ihtiyaçları yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Kanalizasyon ile ilgili olarak yeni yasanın da getirdiği yeniliklerle birlikte Büyükşehir Belediyemizin de destekleriyle yine çok güzel hizmetler yapacağız. Bizim işimiz sorun çözmek. Bunu da en iyi şekilde yapıyoruz.”
Geçen ay gerçekleştirilen İspanya ziyareti hakkında da bilgi veren Başkan Ali Selvi, “Ziyaretimizde Konya’ya yapılması planlanan projeler hakkında önemli bilgilere sahip olduk. Öncelikle yenilenebilir enerji ile ilgili önemli tespitlerde bulunduk. Güneş enerjisi santrallerinin kurulmasında İspanyanın yaptığı hataları Konya’da yapmamak ve en iyi sistemi ilimize kurmak amacıyla katılımcılar olarak doyurucu bilgiler aldık. Yine Konya’mıza lojistik merkezin kurulması için İspanyada uygulanan bir modelin çalışmalarını ilimize uyarlamak için girişimlerimiz oldu. Kısacası Konya’ya hizmet etmek için bütün performansımızı uyguluyoruz” şeklinde ifade etti.
Konya İl Genel Meclisi, Kasım ayı toplantılarının ikinci birleşimini 06 Kasım 2012 Salı günü saat 10.00’da yapacak.