Hem Konya'ya hem Türkiye'ye ihanet

Hem Konya'ya hem Türkiye'ye ihanet

Konya'nın iş dünyasını temsil eden üç önemli kurum, asılsız ve mesnetsiz dedikoduların şehrin ticari itibarına zarar verdiğini vurgulayarak, işletmelerin ticari itibarını koruma çağrısında bulundu.

Konya, Türk ekonomisinin güçlü bir destekçisi olarak kabul edilen bir iş merkezi haline gelirken, Konyalı iş dünyası liderleri, son dönemde şehirlerinin işletmeleri hakkında dolaşan asılsız ve mesnetsiz dedikoduların Konya'nın ticari itibarına zarar verdiği konusunda birleşti.

Konya'nın İş Dünyası, Asılsız Dedikodulara Karşı Birlikte

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik ve Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen tarafından ortak bir açıklama yapıldı. İş dünyasının motivasyonunu olumsuz etkileyen ve ahlaki değerlerden uzak olan bu dedikoduların kınandığı açıklamada, işletmelerin ticari itibarının korunmasının gerekliliği vurgulandı.

Konya, Türkiye ekonomisinin temel taşlarından biri

Açıklamada, Konya'nın güçlü girişimcilik ruhu ve yatırım motivasyonu sayesinde Türkiye ekonomisinin temel taşlarından biri haline geldiğine dikkat çekilirken, Konya'nın ekonomik başarılarının, tüm olumsuz koşullara rağmen devam ettiği belirtildi.

Konya'ya yönelik algı operasyonu

Ancak son dönemde bazı firmalarla ilgili asılsız ve mesnetsiz dedikoduların dolaştığına dikkat çekilen açıklamada, bu tür söylentilerin Konya'ya yönelik bir algı operasyonu olarak değerlendirildiği ifade edildi. Özellikle konkordato konusunun sürekli gündemde tutulması ve firmaların hedef alınmasının hem Konya'ya hem de Türkiye'ye ihanet olarak görüldüğü belirtildi.

İşletmelerin ticari itibarı korunmalı

Açıklamada ayrıca, Konya'da 2023 yılı içinde konkordato ilan eden firma sayısının sadece 5 olduğuna dikkat çekilerek, işletmelerin şehrin ortak değeri olduğuna vurgu yapıldı. İş dünyasının moral ve motivasyonunu olumsuz etkileyebilecek tüm söylenti ve dedikoduların kınandığı açıklamada, işletmelerin ticari itibarının korunması gerekliliği hatırlatıldı.

Firmaların hedef alınmasına izin vermeyeceğiz

Konya iş dünyası liderleri, firmaların doğrudan hedef alınmasına izin verilmeyeceğini vurgulayarak, Konya'ya yönelik yeni bir algı operasyonunun önlenmesi konusunda uyarıda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.