HEM EĞİTİYOR hem dinlendiriyor

HEM EĞİTİYOR hem dinlendiriyor

11 Ayın Sultanı olarak nitelenen Ramazan-ı Şerif’e Konya, manevi atmosfere yakışır bir şekilde giriyor. Prof. Dr. Ali Akpınar, “Ramazan, insanı ruhen eğiten, bedenen dinlendiren bir okuldur” dedi

11 ayın sultanı Ramazan dün ilk teravih ile başladı. Konya’da imsak vakti gece 03.33’te dolarken bugün ilk iftar, saat 20.25’te yapılacak. Konya'da ilk gün 16 saat 52 dakika oruçlu kalınırken, bu süre son günde 16 saat 7 dakikaya düşecek. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre Konya genelinde toplam 60 camide hatimle teravih namazı kılınacak. İl genelinde 697 camide itikâfa girilecek, Ramazan ayı boyunca 2 bin 546 camide mukabele okunacak.

MESAJLAR MAHYALARLA VERİLECEK

Konya’da bu yıl camilerde mahya şenliği yaşanacak. Geleneksel ramazanların vazgeçilmezi olan mahya, Konya genelinde 14 camide bulunacak. Beyşehir Eşrefoğlu Camii’ne “Hiç kimse, kimsesiz kalmasın bu ramazan ve her zaman”, Karatay Ovakavağı Camii’ne “Hoşgeldin ramazan”, Selçuklu Elmas Külliyesi Camii’ne “Ramazan bereket ayıdır, hoş geldin şehrü ramazan, namaz dinin direğidir, hayır ve şer Allah”tandır” mahyaları asılacak.

PROF. AKPINAR: RAMAZAN BİR OKULDUR

İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, “Ramazan, insanı ruhen eğiten, bedenen dinlendiren bir okuldur” dedi. Ramazan Bayramı’nı, bu okulu başarıyla bitirenlerin mezuniyet diplomalarını aldıkları gün olarak niteleyen Akpınar “Okul, bize hayat boyu lazım olacak şeyleri öğreten kurumdur. Asıl olan okulda örendiğimiz doğru ve faydalı bilgileri hayatımıza yansıtabilmektir. Yoksa okulda öğrenilen ve kazanılanlar okulda kalmamalıdır” diye kaydetti.