Helal Akreditasyon Kurumu kuruluyor

Helal Akreditasyon Kurumu kuruluyor

Genel Kurulda, Helal Akreditasyon Kurumu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sürüyor - AK Parti Grup Başkanvekili Muş:- "FETÖ ile kararlı bir şekilde mücadele eden bir partiyiz. Aynı şekilde bir iktidara sahibiz. Siz, (HDP) hiçbir

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "FETÖ ile kararlı bir şekilde mücadele eden bir partiyiz. Aynı şekilde bir iktidara sahibiz. Siz, (HDP) hiçbir zaman bu kürsüden PKK terör örgütüne tek kelime söyleyemediniz. O cesaretiniz yok. Bunu söyleyemezsiniz. Neden söyleyemezsiniz biliyor musunuz? Çünkü, onlarla berabersiniz, aynı çuvalın içindesiniz." dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda Helal Akreditasyon Kurumu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri devam ediyor.

Tasarının birinci bölümü üzerinde söz alan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Adalet Bakanlığının bir tutuklunun duruşmaya getirilip getirilmemesi konusunda yargılamayı yapan mahkeme yerine karar vermesinin mümkün olmadığını bildirdi.

Beştaş, "Dokunulmazlıkların kaldırılması, soruşturmaların başlatılması, kimler hakkında tutuklama kararı verileceği, kimlerin milletvekilliğinin düşürüleceği, kimlerin ne kadar ceza alacağının kararı mahkemede değil, Külliye'de, AKP Genel Merkezi'nde verildi. Bunu zaten gizlemiyorsunuz." ifadesini kullandı.

Sataşmadan dolayı söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, parti genel merkezlerinde yürüyen davalarla ilgili kararlar vermediklerini, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde de böyle bir karar verilmeyeceğini belirterek, yetkinin mahkemelerde olduğunu ifade etti.

Muş, "Asıl siz bizim aklımızla alay etmeyin, toplumu kandırmaya çalışmayın. Türkiye, olağanüstü bir mücadele verirken hendekçilerin sırtını sıvazlayanlar biz değildik. Orada canlı bomba olanların veya hendeklerde, askere, polise, sivil halka kurşun sıkanların cenazesine katılmayanlara 'soruşturma açarım' diyenler AK Parti'de değildi. Bunu unutmayın. 'PKK'yı terör örgütü olarak görmüyoruz' diyen bizim genel başkanımız değildi." dedi.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ise "Fetullahçılar, terörist midir değil midir buna ben veya bir başkası değil, mahkemeler karar verir. Ama siz terörist diyorsunuz. Mahkeme kararı olmaksızın terörist diyorsunuz. 15 yıl boyunca o terörist dediğiniz, katil dediğiniz kişilerle bu ülkeye kan kusturdunuz." diye konuştu.

Yeniden söz alan Muş, sözlerine şöyle devam etti:

"Gerçekten insan hayretle dinliyor ve kendini gülmekten alıkoyamıyor. Partimizi teröristlerle ilişkilendirmeye çalışıyor. Kusura bakmayın, bugün sokağa çıktığınız zaman kimlerin teröristlerle birlikte olduğu ayan beyan ortadadır. Burada sizin kaçacak hiç alanınız yoktur. Eş genel başkanları, terör üyeliğinden hüküm giymiştir, Yargıtay bunu onamıştır. Meclis kürsüsünden grup başkanvekiliniz, 'PKK terör örgütünü eleştirme yetkimiz yok' demedi mi? 'Sırtımızı PKK, YPG, diğer unsurlara dayıyoruz' diyen genel başkanınız değil miydi? Belediyelere neden kayyum atandı? Terör örgütüne destek verdikleri için kayyum atandı. Bunu yok saymanın bir anlamı yok. Bunları ortaya koymamız lazım. FETÖ ile kararlı bir şekilde mücadele eden bir partiyiz. Aynı şekilde bir iktidara sahibiz. Siz, hiçbir zaman bu kürsüden PKK terör örgütüne tek kelime söyleyemediniz. O cesaretiniz yok. Bunu söyleyemezsiniz. Neden söyleyemezsiniz biliyor musunuz? Çünkü, onlarla berabersiniz, aynı çuvalın içindesiniz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :