HDP'li başkan işten çıkarmıştı Mardin'de ilk icraat şehit aileleri ile ilgili!

HDP'li başkan işten çıkarmıştı Mardin'de ilk icraat şehit aileleri ile ilgili!

Mardin'de HDP'li belediye başkanı Ahmet Türk'ün işten çıkardığı şehit yakınları, kayyum atamasının ardından yeniden işlerine dönecek.

Mardin'de HDP'li Mardin Büyükşehir Belediyesinin işten çıkardığı şehit yakınları, yapılan görevlendirme sayesinde işine geri dönecek.

Hak-İş Konfederasyonu Mardin İl Başkanı Eşref Cihan ile Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, İçişleri Bakanlığınca hakkında yürütülen terör soruşturmaları nedeniyle görevden uzaklaştırılan HDP'li Ahmet Türk'ün yerine görevlendirilen Vali Mustafa Yaman'ı belediyede ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Orhan Kandemir, belediyeye görevlendirme yapılmasından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Mardin'in bu görevlendirme sayesinde daha güzel bir şehir olacağını işaret eden Kandemir, "Sayın Valimiz yarım kalan işlerini tamamlamaya geldi. HDP'li Ahmet Türk ilk işe başladığı zaman 12 şehit yakınını işten çıkartmıştı. Sayın Valimiz, kayyum olarak ilk icraatının şehit yakınlarını yeniden işe başlatmak olacağını söyledi. Bu bizim için ve şehit ailelerimiz için çok güzel bir haber oldu." dedi.

"BELEDİYEDEN 249 KİŞİ İŞTEN ÇIKARTILMIŞTI"

 Hak-İş Konfederasyonu Mardin İl Başkanı Cihan ise görüşmede Vali Yaman'a belediyeden HDP'li yöneticiler tarafından işten çıkarılanların durumunu dile getirdiklerini aktararak, "Bize başta şehit aileleri olmak üzere işten çıkartılan arkadaşları tekrar işe başlatacağının müjdesini verdi. Bu bizi çok sevindirdi. İnşallah haksız yere, mobbing ve siyasi kararlar durumunda işten çıkartılan arkadaşlarımız bir daha kendi işlerine dönecek. Belediyeden 249 kişi işten çıkartılmıştı." diye konuştu.

İşten çıkartılan Şeyhdavut Gökoğlu ise HDP'li belediye yöneticilerinin kendisinin de arasında yer aldığı 12 şehit yakınını işten çıkardığını belirterek, "Kayyum geldi inşallah daha iyi günler göreceğiz." ifadesini kullandı.

Şehit yakını Aşye Şimdi, "Ben 10 ay çalıştım. 10 ay sonra darbeyi ilk yiyenlerden biri de ben oldum. Şehit kardeşiyim diye işten çıkışım verildi." dedi.

"YAPILAN GÖREVLENDİRMEYİ YERİNDE BULUYORUZ"

Van'da HDP'li belediyeler tarafından işten çıkarılan şehit yakınları, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan'ın, hakkında yürütülen terör soruşturmalar nedeniyle İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmasının yerinde bir karar olduğunu belirtti.

Van Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Kahraman ile HDP'li belediye tarafından işten çıkarılan şehit yakınları, Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan görevlendirmelerle ilgili basın açıklaması yaptı.

Şehit yakınları adına açıklama yapan Abdulvahap Şipi, şehit yakını olduğu için HDP'li İpekyolu Belediyesince işten çıkarıldığını söyledi.

HDP'li belediyenin kendilerine sürekli mobbing uyguladığını ifade eden Şipi, belediyede görev yerlerinin değiştirildiğini, toplum içinde kendilerini küçük düşürecek davranışlara maruz kaldıklarını vurguladı.

Daha sonra "iyi niyeti suistimal" ettikleri gerekçesiyle işlerine son verildiğini anlatan Şipi, şunları kaydetti:

"Şu an ne başka bir kuruma girebiliyoruz ne de tazminatlarımızı alabiliyoruz. Bunların amacı bizleri rencide etmekti. Bu nedenle, yapılan görevlendirmeyi yerinde buluyoruz. Bizim gibi, belediyelerde çalışan diğer şehit yakınları artık mağdur olmayacak. Devletimizin kaynakları, imkanları halkımıza gidecek. Terörün yanında olan bu siyasi parti, bütçeyi halka hizmet yerine daha çok devlete düşmanlık eden PKK gibi terör örgütlerine sunmak için çalışıyordu."

Derneğin başkanı Kahraman da görevlendirmeyle beraber huzur ve güven ortamının devam edeceğini aktardı.

Yarıda kalan hizmetlerin yeniden başlayacak olmasının vatandaşı mutlu ettiğini dile getiren Kahraman, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımızın verdiği kararı saygıyla karşılıyoruz. İlimiz daha güzel olacak, hiç kimsenin bu konuda zerre şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.