HDP Van Milletvekili Hezer'e tepkiler

HDP Van Milletvekili Hezer'e tepkiler

Erzurum'daki belediye başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri, HDP Van Milletvekili Hezer'in, Ankara'daki bombalı saldırıyı düzenleyen teröristin taziyesine katılmasına tepki gösterdi - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen: - "O milletvekilin

ERZURUM (AA) - Erzurum'daki belediye başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in, Ankara'daki bombalı saldırıyı düzenleyen teröristin taziyesine katılmasına tepki gösterdi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörist için taziye düzenlenmesinin, üstelik bunun bir camide yapılmasının ve "milletvekili" unvanı taşıyan birisinin katılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Bölücülere, hainlere, teröristlere taziye düzenlenemeyeceğini ifade eden Sekmen, şunları söyledi:

"Bu hainlere, bu bölücülere, bu teröristlere ne taziyesi? Onun inancı var mı ki, ona tören düzenleniyor? Derhal müdahale edilmeli. Milletvekilleri, yörenin insanları, cami derneği, imam ve buna, bu işe göz yuman müftü, haberi varsa kaymakam için derhal hiç vakit geçirilmeden gereği yapılmalı. O milletvekilinin de dokunulmazlığı kaldırılıp, yargılanmalı. Benim askerim, polisim şehit edilecek veya uzuvlarını kaybedecek, onun annesi, babası, eşi, çoluk çocuğu o ızdırabı çekecek, millet olarak biz çekeceğiz, biri gelip orada bilmem kimler adına taşeronluk yapacak. Bu ülkede hainlere yer yok. Bu hainlere fırsat verilmeyecek."

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Ankara'da gerçekleştirilen hain katliamın faili için Van'da taziye evi açılmasını nefretle kınadığını bildirdi.

Belediyelerin, halkın hizmetinde olan kurumlar olduğunu ve teröristin hizmetinde olmaması gerektiğini aktaran Korkut, şöyle devam etti:

"Maalesef Ankara'yı ve milletimizin yüreğini kana bulayan hain saldırıyı gerçekleştiren bir katil için Van'da belediye tarafından taziye evi açıldığını öğrendik. Acımız ikiye katlandı. Belediyeler, milletin vergileriyle teröre ve teröriste hizmet edemez. Yasal ve hukuki değildir. Elbette millet de adalet de bunun hesabını soracaktır. Yazıklar olsun diyorum. Burada o teröristin caninin taziyesine katılan HDP Milletvekili Tuğba Hezer'in de milleti temsil edemeyeceği çok açıktır. Dokunulmazlığının kaldırılarak, gerekli işlemlerin yapılmasını bekliyoruz. Teröre destek veren kim varsa, mutlaka bedelini ödemelidir."

- "İlgili makamların gereğini yapmasını istiyoruz"

Eğitim-Birsen Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, son dönemlerde artan terör olaylarına, kamu kurum kuruluşlarında görev alan ve devlet güvencesi altında çalışan bazı kişilerin de destek verdiklerine şahit olduklarına söyledi.

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in de milletvekili koruma zırhına güvenerek, teröre destek olmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Karataş, şunları kaydetti:

"Kamu kurumlarında ve Meclis'te bulunan ve açıkça teröre destekleri bilinenler hakkında ilgili makamların gereğini yapmalarını istiyoruz. Ayrıca milletimizin içine kin, nefret, ayrılık ve düşmanlık tohumları eken Tuğba Hezer ve Ayhan Bilgen'i kınıyoruz. Dün başka sebeplerle bu milletin çocuklarını birbirine öldürtenler, bugün Türkiye'de ırkçı bir kutuplaşma oluşturma çabası içinde. Milletimizin kederiyle alay ediliyor. Bu millet dün nasıl kurulan tuzakları boşa çıkardıysa bugün de kazdıkları çukura gömülecek. Bu topraklarda hep birlikte bir bayrak altında ve tek vatanda yaşamaya kararlılıkla devam edeceğiz. Bu coğrafyada Türk, Kürt, Arap ve tüm farklılıklarımızla bir arada yaşamaya devam edeceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :