HDP Siirt Milletvekili Konca:

HDP Siirt Milletvekili Konca:

"(Siirt'teki maden faciası) HDP olarak gerekli mücadeleyi yapacağız, gerekirse o ocağın kapanmasını sağlayacağız"

TBMM (AA) - HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, Siirt'teki maden ocağında yaşanan heyelanla ilgili, "HDP olarak gerekli mücadeleyi yapacağız, gerekirse o ocağın kapanmasını sağlayacağız." dedi.

Konca, TBMM'deki basın toplantı salonunda HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Serpil Kemalbay ve bazı ziyaretçileri ile açıklama yapmak istedi. Meclis polislerinin, Konca'ya, yönetmelik gereği ziyaretçilerle toplantı salonunda açıklama yapılamadığını, basın açıklamasını bina dışında yapabileceklerini belirtmesi üzerine polis ile Konca arasında tartışma yaşandı.

"Yönetmeliklerinizin canı cehenneme, yanlış yönetmelikleriniz var sizin." diyerek tepki gösteren Konca, önce koridorda, ardından basın toplantı salonunda açıklamada bulundu.

Siirt'in Şirvan ilçesindeki özel maden ocağında meydana gelen heyelan ile ilgili HDP olarak bir rapor hazırladıklarını söyleyen Konca, heyelanla ilgili daha önce hiçbir önlem alınmadığını tespit ettiklerini öne sürdü. 17 Kasım'da yaşanan heyelanda toprak altında kalan işçiler için hiçbir arama ve kurtarma çalışmalarının yapılmadığını savunan Konca, cenazelerin hayatını kaybedenlerin yakınları tarafından çıkarıldığını iddia etti.

Bölgenin Kürt coğrafyası olduğunu belirterek, yetkililerin Kürtlerin ölümü karşısında duyarsız kaldığını ileri süren Konca, "HDP olarak gerekli mücadeleyi yapacağız, gerekirse o ocağın kapanmasını sağlayacağız." diye konuştu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :