HDP Parti Sözcüsü Bilgen:

HDP Parti Sözcüsü Bilgen:

"(Başbakan Davutoğlu'nun dokunulmazlık açıklaması) Biz başından beri zaten dokunulmazlık konusunun partiler için ya da iddia edilen suçlar için ayrı ayrı ele alınmasını doğru bulmuyorduk"

TBMM (AA) - HDP Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, "Biz başından beri zaten dokunulmazlık konusunun partiler için ya da iddia edilen suçlar için ayrı ayrı ele alınmasını doğru bulmuyorduk" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dokunulmazlıklar konusundaki açıklamasını AA muhabirine değerlendiren Bilgen, bu çağrıyı olumlu karşıladıklarını belirtti. Bilgen, "Biz başından beri zaten dokunulmazlık konusunun partiler için ya da iddia edilen suçlar için ayrı ayrı ele alınmasını doğru bulmuyorduk" diye konuştu.
Bilgen, Türkiye'nin risk içeren gündemlerle karşı karşıya olduğunu savunarak, gündemlerin değiştirilmemesi gerektiğini söyledi. Bilgen, "Cumhurbaşkanını toplumun iradesinin temsil edildiği Meclis'in üzerinde baskı oluşturmaması gerekiyor" ifadesini kullandı.
Bilgen, dokunulmazlık konusunda kendi görüşlerini daha önce deklare ettiklerini, şu anda Nevruz etkinliklerine yönelik müdahaleler olduğunu ve birçok arkadaşlarının bu etkinliklerde bulunduğunu söyledi. Bilgen, gerek görülmesi durumunda konunun yeniden yetkili organlarla paylaşılabileceğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :