HDP Grup Başkanvekili Yıldırım:

HDP Grup Başkanvekili Yıldırım:

"Kim ne hakla 'Muhalefet artık olmayacak' anlamına gelen 'İktidar, muhalefet bir oldu' diyebilir"

TBMM (AA) - HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, "Kim ne hakla 'Muhalefet artık olmayacak' anlamına gelen 'İktidar, muhalefet bir oldu' diyebilir." dedi.

Yıldırım, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, anamuhalefet partisinin bir genel başkan yardımcısının Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "İktidar ile muhalefet ortadan kalkmıştır" yönünde açıklamada bulunduğunu anımsatarak, bunu doğru bulmadıklarını ifade etti.

HDP'nin muhalefet partisi olduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Kimse bizim adımıza konuşamaz. Biz var olduğumuz sürece bu ülkede muhalefet ile iktidar bir olmayacak, muhalefet ortadan kalkmayacak. 'Muhalefet artık yok' nasıl olmaz? Muhalefet yok demek demokrasi yok demek, hukukun üstünlüğü, çağdaş devlet yapısı yok demektir. Kim ne hakla 'Muhalefet artık olmayacak' anlamına gelen 'İktidar, muhalefet bir oldu' diyebilir. Muhalefetin bittiği gün bu ülkede insanların umudu biter. Farklı düşünme özgürlükleri ortadan kalkar."

Yıldırım, Diyarbakır'da görülen terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK ana davasında yargılanan HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartıldığını hatırlatarak, karara tepki gösterdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :