HDP Grup Başkanvekili Kerestecioğlu:

HDP Grup Başkanvekili Kerestecioğlu:

"Yargı, prensiplerini ancak herkese eşit olarak uygularsa adil ve tarafsızdır"

TBMM (AA) - HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, yargının, prensipleri herkese eşit uygularsa adil ve tarafsız olacağını belirtti.

Kerestecioğlu, bazı HDP'li kadın milletvekilleriyle birlikte TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, tutuklu yargılanan eski HDP Van Milletvekili Figen Yüksekdağ'ın yarın Ankara'daki duruşmasına katılım çağrısında bulundu.

Yüksekdağ'ın 242 günlük tutukluluğunun ardından ilk kez fiziken mahkemede bulunacağını ifade eden Kerestecioğlu, "Yüzlerce avukat, partili kadınlar, uluslararası heyetler bu duruşma için yarın Figen Yüksekdağ'ın yanında olacaklar." dedi.

Figen Yüksekdağ'ın, barışın tüm halkların baharı olduğuna inanmış bir siyasetçi olduğunu iddia eden Kerestecioğlu, Yüksekdağ'ın yargılanmasına neden olan sözlerinin kimseyi korkutmaması gerektiğini öne sürdü.

Kerestecioğlu, HDP'nin, bu kadar kadın sesinin çıktığı bir parti olmasına tahammül edilemediğini savunarak, "Yüksekdağ hakkındaki tüm davalar, diğer milletvekillerimizde olduğu gibi milletvekilliği döneminde yaptığı konuşmaları kapsamaktadır. Yargı, prensiplerini ancak herkese eşit olarak uygularsa adil ve tarafsızdır." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :