HDP Grup Başkanvekili Demirel:

HDP Grup Başkanvekili Demirel:

"HDP olarak bir yılı aşkın zamandır birçok baskı ve zulümle karşı karşıya kaldık. Bu tür gözaltılar, hukuksuz uygulamaları bir darbe olarak değerlendiriyoruz."

TBMM (AA) - HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, parti olarak bir yılı aşkın zamandır birçok baskı ve zulümle karşı karşıya kaldıklarını ileri sürerek, "Bu tür gözaltılar, hukuksuz uygulamaları bir darbe olarak değerlendiriyoruz." dedi.

Demirel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, HDP olarak demokratik siyasetin gelişmesi ve Türkiye'de demokrasinin hayat bulması için mücadele ettiklerini söyledi.

Türkiye'de 6 milyon insanın oyunu alan, demokrasi ve özgürlüklerden yana olan kesimi kapsayan bir mücadele sergilediklerini ifade eden Demirel, "HDP olarak bir yılı aşkın zamandır birçok baskı ve zulümle karşı karşıya kaldık. Parlamentonun 3. büyük partisi olarak Türkiye'de AKP-Saray iktidarına karşı mücadele eden bir parti olarak yıllardır haksızlığa, baskıya boyun eğmedik. Bu tür gözaltılar, hukuksuz uygulamaları bir darbe olarak değerlendiriyoruz." dedi.

Partinin eş genel başkanları ve milletvekillerinin gözaltı sürecinin devam ettiği esnada tutuklandıkları yönünde haberlerin yayıldığını öne süren Demirel, bunun yargıya müdahale olduğu anlamına geldiğini savundu.

Türkiye'de yargının iflas ettiğini iddia eden Demirel, hukuksuz tutuklamaları kabul etmediklerini, mücadeleyi demokratik siyaset alanında sürdüreceklerini belirtti.

HDP'nin yasama faaliyetlerini yürüten danışmanlara yönelik operasyonlarla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Demirel, "Bugüne de HDP'nin yasama faaliyetlerini yürüten danışman arkadaşlarımızın gözaltına alınmaları haberleri ile başladık. Bu, HDP'nin postmodern kapatma anlayışının son göstergesidir. Danışman arkadaşlarımıza yapılan bu baskılar HDP'nin çalışma alanını engellemektir. Grubu çalışamaz duruma getiren bir anlayışla karşı karşıyayız. HDP bileşenlerine yönelik baskı, zulüm ve tutuklamaları kınıyoruz." diye konuştu.

Bir basın mensubunun, Başbakan Binali Yıldırım'ın, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile yaptığı görüşmeyi hatırlatması üzerine Demirel, HDP'nin gündeminin gözaltı ve tutuklamalar olduğunu söyledi. Demirel, şöyle devam etti:

"Zaten MHP ile AKP'nin ittifakını görüyoruz. Küçük bir parti olan MHP ile belli anlaşmalar içerisine giriyorlar. Başkanlık sistemi ve yeni bir anayasa üzerinden tartışmayı yürütmeye çalışıyorlar. Bizim olmadığımız hiçbir ortamda, anayasada yer almadığımız hiçbir ortamın kabul görmeyeceğini ifade etmek istiyorum."Bizim olmadığımız hiçbir ortamda, anayasada yer almadığımız hiçbir ortamın kabul görmeyeceğini ifade etmek istiyorumBizim olmadığımız hiçbir ortamda, anayasada yer almadığımız hiçbir ortamın kabul görmeyeceğini ifade etmek istiyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler