HDP Grup Başkanvekili Baluken:

HDP Grup Başkanvekili Baluken:

"(HDP İstanbul İl Örgütünde arama yapılması) 6 milyon oy almış, 20 milyona yakın bir nüfusu temsil eden siyasi partinin, en büyük il teşkilatına yönelik bu şekilde düşmanca davranışlar ortaya konulursa, burada maalesef amacın farklı olduğunu ifade etmemiz

TBMM (AA) - HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, İstanbul'da gerçekleştirilen terör operasyonunda HDP İstanbul İl Örgütü binasında arama yapılmasını eleştirdi.

Baluken, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın işaretiyle birlikte HDP'ye yönelik yeni bir saldırı dalgasının başladığını ileri sürerek, "HDP İstanbul İl Örgütüne yapılan baskında düşman hukukuyla hareket edildiğini ve baskınlarda şu ana kadar 20'ye yakın arkadaşlarının gözaltına alındığını" belirtti.

İdris Baluken, "6 milyon oy almış, 20 milyona yakın bir nüfusu temsil eden siyasi partinin, en büyük il teşkilatına yönelik bu şekilde düşmanca davranışlar ortaya konulursa, burada maalesef amacın farklı olduğunu ifade etmemiz gerekir." diye konuştu. Baluken, şöyle devam etti:

"Dokunulmazlıklar üzerinden yargıya bir kez daha Anayasayı çiğneyecek şekilde, yasaları ayaklar altına alacak şekilde talimat vermiştir. Darbecilerin Meclisi bombalaması, tasfiye etmeye çalışması hangi zihniyeti temsil ediyorsa, Erdoğan'ın dokunulmazlıklar üzerinden yargıya talimat vererek, milletvekillerini ve parlamento grubunu hedefleştirmesi de aynı anlama geliyor.

Kurulan darbe komisyonunun çalışmasını AKP grubu bilinçli bir şekilde üye bildirmemek suretiyle engelliyor. Çünkü, darbeyle yüzleşmekten korkuyor. Darbenin siyasi ayağını açıklamayanlar, darbe komisyonunun kurulmasından korkuyorlar."

Anayasa konusunda 3 partinin görüşmelere başladığını ve HDP'nin içinde olmadığı toplantılar yaptığını ifade eden Baluken, "Bu toplantılara HDP'yi dahil etmemesinin gerekçesi olarak, HDP ile PKK arasındaki mesafeyi ölçmeye çalışanların da bu Meclisi bombalayanlarla hangi mesafede olduklarını ortaya koyarak, ne kadar cevap vermeye değer olduğunu ifade etmek istiyorum. Bizim birileriyle mesafemiz ölçülecekse her türlü zulme karşı baş eğmeyen, boyun bükmeyen, diz çökmeyen halkımızla mesafemiz ölçülebilir." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :