HDP Grup Başkanvekili Baluken:

HDP Grup Başkanvekili Baluken:

"Çalışanlarımıza, danışmanlarımıza yönelik dile getirilen iddiaların tamamı yalandır, hiçbir iddianın en küçük bir gerçeklik payı yoktur"

TBMM (AA) - HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, TBMM Anayasa Komisyonundaki kavgaya ilişkin HDP milletvekillerinin danışmanlarına yönelik suçlamalarla ilgili "Çalışanlarımıza, danışmanlarımıza yönelik dile getirilen iddiaların tamamı yalandır, hiçbir iddianın en küçük bir gerçeklik payı yoktur." dedi.

Baluken, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta TBMM Genel Kurulu ve Anayasa Komisyonunda görmek istemedikleri bir gerilim ortamının yaşandığını söyledi.

AK Parti'nin aylardır "fedai takımları" ile gerilim ortamı oluşturduğunu, bu kişilere karşı da en ufak bir disiplin süreci, yaptırım uygulamadığını iddia eden Baluken, Anayasa Komisyonunda HDP milletvekillerinin danışmanları ve parti çalışanlarının kavgaya karıştıkları iddiasının tamamen gerçek dışı olduğunu ifade etti.

Komisyonda ortaya çıkan görüntülerden memnun olmadıklarını, komisyon toplantılarında ve Genel Kurul çalışmalarında ne yapılmak istendiğini sözle halka anlatmak istediklerini dile getiren Baluken, "Meclis'in, sarayın bir şubesi haline getirilmesini kamuoyu tartışmadı, sadece kavga görüntüleriyle tamamen algı operasyonlarıyla meseleye yaklaşan bir tartışma kamuoyunda gündemleşti. Bunun da AKP'nin amacı olduğunu düşünüyoruz. Bu hafta böyle bir gündem oluşmaması için elimizden gelen her türlü hassasiyeti göstereceğiz." diye konuştu.

AK Parti'nin Meclisteki şiddet ve kavga ortamını HDP milletvekillerine ve danışmanlarına havale ederek "linç operasyonu" yaptığını öne süren Baluken, Anayasa Komisyonunda üye milletvekillerinin danışmanlarının toplantıda olması yönünde karar alındığını ve danışmanların orada bulunma amaçları dışında farklı şeyler yaptıklarına dair en küçük bir görüntü olmadığını savundu.

HDP'ye yönelik operasyon yürütüldüğünü öne süren Baluken, "Bu ahlaksızlığı en üst düzeyde grup başkanvekilinden Başbakan'a kadar kendi saldırı ve linç güruhunu korumak amacıyla Türkiye kamuoyunu yanıltacak şekilde devreye koyuyorlar. Çalışanlarımıza, danışmanlarımıza yönelik dile getirilen iddiaların tamamı yalandır, hiçbir iddianın en küçük bir gerçeklik payı yoktur" ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun HDP'yi hedef gösteren açıklamalarda bulunduğunu ileri süren Baluken, "Bundan sonra Meclis'in kapısından geçemeyecekler söylemi, Davutoğlu'nun bu linç saldırılarına nasıl baktığını ortaya koyuyor. Bu cümleyi kullanmak için yetkisi yok. Kimsin sen? Yasamanın iradesi misin, herhangi bir yargı merci misin? Halkın oylarıyla seçilmiş milletvekillerinin Meclis'in kapısından geçemeyeceklerini hangi yetkiyle, nereden aldığın güçle ifade edebiliyorsun?" dedi.

Baluken, "Türkiye'de en kolay linç edilecek yapay düşman AKP tarafından HDP olarak belirlenmiş. MKYK toplantısında bir ilçe başkanını bile tayin edemeyecek bir darbe yapıldı kendisine karşı. İlçe başkanını tayin edemeyecek bir kişi Başbakan olarak ortalıkta dolaşıyor. Biat kültürüyle gasp edilen yetkilerine karşı tek bir cümle kullanma cesaretsizliğiyle AKP Genel Merkez kapısından geçemeyecek olan bir Başbakan, HDP'ye had bildirmeye çalışıyor. Böyle giderse AKP Genel Merkezi'nin kapısından geçemeyecek duruma geleceksiniz her biriniz." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :