HDP Diyarbakır Milletvekili Taşçıer:

HDP Diyarbakır Milletvekili Taşçıer:

"FÖTÜ ile bağlantısı olmayan iktidarın bütün muhalifleri, KHK'larla işten el çektirilerek emekçilerin üzerine gidiliyor"

TBMM (AA) - HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, "İktidarın bütün muhalifleri, KHK'larla işten el çektirilerek emekçilerin üzerine gidiliyor." dedi.

Taşçıer, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ardından çıkarılan KHK'ları eleştirdi.

Taşçıer, Başbakan Binali Yıldırım'ın olağanüstü hal ile ilgili sözlerinin, uygulanan yöntemlerle farklılıklar gösterdiğini öne sürerek, "Son olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kayyum atandı, Gültan Kışanak ve Fırat Anlı tutuklandı. Tutuklama gerekçelerine baktığımız zaman belediye ile ilgili hiçbir gerekçe yok. Bu siyasi uygulamalar devam ettiği sürece toplumda kutuplaşma yaşanacağı ve bundan kaynaklı bir iç savaşa gidileceği düşüncesi bizde egemen olmaya başlıyor. " ifadesini kullandı.

KHK'lar ile emekçilere karşı yeni uygulamalara geçildiğini iddia eden Taşçıer, şunları kaydetti:

"FETÖ ile bağlantısı olmayan iktidarın bütün muhalifleri, KHK'larla işten el çektirilerek emekçilerine üzerine gidiliyor. Bunların tümü öyle bir hal alacak ki toplum kutuplaşmaya gidecek. Gelin bu hukuk dışı uygulamaları kaldırılam. 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunanlar ile demokrasi güçlerini birbirinden ayıralım. Parlamenter sistemimizi yeniden işletebilmek için harekete geçelim."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :