HDP Adana Milletvekili Beştaş:

HDP Adana Milletvekili Beştaş:

"OHAL İnceleme Komisyonu'nun kurulması tamamıyla bir aldatmacadır. 'Aldatmaca değildir' diyorlarsa bu konuda gerekli yanıtı bekliyoruz. Bunu da kararlarıyla verebilirler"

TBMM (AA) - HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, "OHAL İnceleme Komisyonu'nun kurulması tamamıyla bir aldatmacadır. 'Aldatmaca değildir' diyorlarsa bu konuda gerekli yanıtı bekliyoruz. Bunu da kararlarıyla verebilirler." görüşünü savundu.

Beştaş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, KHK'lar yayınlandığında Türkiye'de 100 binlerce kamu çalışanının, "acaba benim ismim de var mı?" diye bir bekleyiş içerisinde olduğunu öne sürdü.

Türkiye'nin, içerideki taleplerden ziyade dışarıdaki basıncı azaltmak, hukuk yollarını tüketmek, AİHM'in bu başvuruları iade etmesinin yolunu açmak ve Anayasa Mahkemesinin karar vermesini önlemek amacıyla OHAL İnceleme Komisyonunu kurduğunu iddia eden Beştaş, ilgili bakanların ve Başbakan'ın açıklamalarından bunu anladıklarını söyledi.

Komisyonda şeffaflığın olmadığını, komisyona güven için hiçbir gerekçenin bulunmadığını savunan Beştaş, "OHAL İnceleme Komisyonu'nun kurulması tamamıyla bir aldatmacadır. 'Aldatmaca değildir' diyorlarsa bu konuda gerekli yanıtı bekliyoruz. Bunu da kararlarıyla verebilirler. Hükümet yetkililerinin bu konudaki açıklamalarının hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Şu ana kadar hiçbir dosyada inceleme başlamamıştır." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :