Hayvanat bahçesinin kullanım süresi uzatılıyor

Hayvanat bahçesinin kullanım süresi uzatılıyor

AOÇ'deki hayvanat bahçesinin, AOÇ ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında yapılacak protokolle belediye lehine intifa hakkı tesis edilmesindeki 10 yıllık süre sınırı 29 yıla çıkarılıyor

TBMM (AA) - Atatürk Orman Çiftliğindeki (AOÇ) hayvanat bahçesinin, AOÇ ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında yapılacak protokolle belediye lehine intifa hakkı tesis edilmesindeki 10 yıllık süre sınırı 29 yıla çıkarılıyor.

AK Parti Ankara Milletvekilleri Jülide Sarıeroğlu ve Murat Alparslan, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Teklif Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının uygun görüşü ile AOÇ arazilerinin onaylı imar planlarında görülen hayvanat bahçesinin, bakanlık ile AOÇ tüzel kişiliğine külfet ve yükümlülük getirmeyecek şekilde, AOÇ ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında yapılacak protokolle belediye lehine intifa hakkı (başkasına ait malı kullanma hakkı) tesis edilmesindeki 10 yıllık süre sınırının 29 yıla çıkarılmasını öngörüyor.

Teklifle, gençlerin genel sağlık sigortası prim borçlarının silinmesi amacıyla düzenleme yapılıyor, 15 bin polis memuru ile 2 bin 610 sosyal güvenlik denetmeni ve denetmen yardımcısı kadrosu ihdas ediliyor.

Yaşlı aylığının bağlanmasına ilişkin yapılan muhtaçlık hesaplanmasında, hane içindeki kişi başına düşen milli gelir tutarı yerine, aylık başvurusunda bulunan kişinin kendisi ile eşinin gelir tutarının hesaplanması suretiyle muhtaç olup olmadığına karar verilmesi öngörülüyor. Yaşlı aylığından yüzde 70 ve üzeri engelli aylığına geçişlere ilişkin olarak yapılan muhtaçlık hesaplanmasında, tüm engelli aylıklarında geçerli olan hane içerisindeki kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarının dikkate alınması düzenleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :