Hayvanat bahçesinde özel "kış menüsü"

Hayvanat bahçesinde özel "kış menüsü"

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde özellikle Afrika kökenli hayvanlar, kış şartlarından etkilenmemeleri için vitamin ve mineralli besinler, enerji değeri yüksek kuru üzüm, fıstık ve incir gibi gıdalarla besleniyor - Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma D

GAZİANTEP (AA) - ÖZKAN BEYER - Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde, özellikle Afrika kökenli, sıcak iklim ortamından getirilen hayvanlar için özel kış menüsü hazırlanıyor. Vitamin ve mineral değeri yüksek sebze ve meyvelerle beslenen hayvanlara incir, kuru üzüm ve fıstık gibi enerji içeren yiyecekler veriliyor.

Yüz ölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci, dünyada dördüncü sırada yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde havaların soğumasıyla hummalı bir çalışma başlatıldı.

Yaklaşık 330 türde 7 bin 500 hayvanın barındığı hayvanat bahçesinde özellikle Afrika kökenli hayvanları soğuktan korumak için çeşitli önlemler alındı. Fil, leopar, şempanze, jaguar, zebra ve zürafalar başta olmak üzere çok sayıdaki hayvanın bulunduğu mekanlara ısıtıcılar konurken, yılan ve timsahlar için de alttan ısıtmalı sistemler devreye sokuldu.

Isıtıcılarla alınan önlemlerin yanı sıra hayvanların menüleri de yenilendi. Vitamin ve mineral yönünden zengin meyve ve sebzelerle beslenen hayvanlara her gün kuru üzüm, fıstık ve incir gibi enerji değeri yüksek gıdalar veriliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanat bahçesinin Gaziantep'in göz bebeği olduğunu belirtti.

Sadece yaz aylarında değil kışın da pek çok ziyaretçiyi ağırlayan hayvanat bahçesinde kış için bir takım önlemler alındığını dile getiren Özsöyler, hayvanların soğuktan etkilenmemesi için düzenlemeler yaptıklarını kaydetti.

- "Oda sıcaklıkları 15 derecenin altına inmiyor"

Özsöyler, hayvanat bahçesinde özellikle Afrika kökenli hayvanların ısınmasına yönelik çalışmalar yapıldığını anlatarak, "Kış aylarında en çok fillerimiz, leoparlar, jaguarlar, zebralar soğuktan etkileniyor. Özellikle zebralar, aslanlar, leoparlar, jaguarlar, yılanlar ve fillerin bulunduğu mekanın sıcaklığının 15 derecenin altına düşmemesi gerekiyor. Bizler de mutlaka ısıtıcıları yakarak buraların ısınmalarını sağlıyoruz. Sürekli gerekli kontrolleri yapıyoruz." dedi.

Kışın etkilerinden korunmaları için tüm hayvanları protein yönünden zengin yiyeceklerle beslediklerini ifade eden Özsöyler, "Ceylan, geyik, karaca, fil, zürafa, lama ve diğer hayvanlara kuru üzüm, fıstık ve incir gibi kendilerine enerji veren yiyeceklerle besliyoruz. Kendilerini soğuktan koruyacak, özel vitaminlerle de destek veriyoruz. Diğer tüm hayvanlarımıza da vitamin ve mineral yönünden zengin meyve ve sebzeler veriyoruz." bilgisini aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :