"Hayır Deme Hakkım Yok" Dedi Eşi Tarafından Bu Hale Getirildi

"Hayır Deme Hakkım Yok" Dedi Eşi Tarafından Bu Hale Getirildi

Boşanmak istediği eşine silah ile ateş etmeye çalıştı. Silahın tutukluk yapmasının ardından saldırgan şahıs, eşinin suratına silah ile defalarca vurdu. Öldüresiye dövülen kadın, “Ben ayakları üzerinde duran güçlü bir anneyim, hayır deme hakkım yok” dedi.

Olay İstanbul'da meydana geldi. İddialara göre, 40 yaşındaki 2 çocuk annesi Derya Elbasan, boşanmak istediği eşi Erol Elbasan tarafından takip edildi. Sokak ortasında kıstırdığı eşini silahla öldürmeye çalışan şahıs, silahın tutukluk yapması sonucu amacına ulaşamadı.

Silahın tutukluk yapmasına sinirlenen şahıs, talihsiz kadının yüzüne silah kabzasıyla defalarca vurarak öldüresiye dövdü.

Öte yandan saldırgan şahsın tutuklandığı öğrenildi.

Olay anını anlatan Derya Elbasan,

“Sabahleyin işime gitmek için uyandım o orada beni bekliyordu. Benimle konuşmak için beni durdurmaya çalıştı, ben de hızlı bir şekilde işime yetişmeye çalıştım ondan sonra bir kamyon arka tarafına çekti ben onu dinlemeyince kamyonun arka tarafında beni çekti sonra bana silah çekti.

Silah iki kere tutukluk yaptı ateş almadı ondan sonra tekrar vermeye çalıştığı mermiyi ben gözüme açtığımda bana vurdu kabzasıyla yada o silahın namlusuyla artık eli elindeydi sonra silahı bıraktı koynundan maket bıçağı çıkardı. Ben bağırmaya çalıştıkça o daha da şiddetlendi. Ağzım burnum yüzümün her yeri kırık içinde" dedi.

2 çocuk annesi konuşmasının devamında,

“Beni yola çıkardı orada kalabalık vardı dedi ki karım karım düştü diye bu feryat figan etti oradaki esnaf da zaten şahitler. Sonra beni arabaya bindirmeye çalıştı ben son bir gücümü topladım kafamı kaldırarak dedim ki o yaptı bana bunu o yaptı dedim öyle deyince herkes abla nasıl olur nasıl yapılır yani falan diye bir curcuna oldu saniyelik olaylar o esnada kaçtı gitti işte. Daha sonra kartal aile içi büroya gittim ben evime gelmeden şahsı zaten yakaladılar ve adalete teslim ettiler. Bundan sonraki süreç için zaten o eğer ki yargılayan onla ilgili karar veren merci onu çıkarırsa o büyük yarım bıraktığı işi tamamlayacak sonra bir emine bulut bir Ayşe Paşalı biz bir Özgecan Aslan’dan hiçbir farkım olmayacak. Çocuklarımın önüne dünyayı koysanız bir kıymeti olmayacak. Ben ayakları üzerinde duran güçlü bir anneyim ama benim evet dediğim kadar hayır deme hakkım yok ve ben gene çalışacağım yeni ayaklarımın üstünde duracağım ve gene çocuklara bakacağım” diye konuştu.

Derya Elbasan konuşmasına, şöyle devam etti: 

"Bana, 'Ya ölürsün ya beni affedersin.' şeklinde bir kamyonun arkasına sıkıştırdı. Yumruk attı bana sonra cebindeki silahı çıkarttı. Sonra beni diz çöktürdü. Ve iki kere tetiğe bastı. Ama silah tutukluk yaptı. O silahla oynarken mermiyi ağzına verirken ben gözlerimi açtım, neden ateş etmiyor gibisine düşünceye kapıldım.

Her şey çok saniyelik oldu. Ben kafamı kaldırır kaldırmaz silahın kabzasıyla suratıma vurdu. Benim kan gölü şeklinde suratım dağıldı. Ondan sonra zaten kendimden geçmişim. Sonra üstüme çullandı. Silahı onaramayınca cebinden bir maket bıçağı çıkarttı.

Maket bıçağının jelatinini açmaya çalışıyor. Ama benim üzerime oturduğu için ben hareket edemiyorum. Ben bağırmaya çalıştım hem o acıyla hem de o korkuyla sesim çok çıkamıyor ama maket bıçağını elinden attı ben bağırmaya çalışınca. Açmaktan vazgeçti.

Bıçağı elinden atınca ağzıma soktu parmaklarını ben bağıracağım diye. Zaten bundan dolayı raporlarımda da belli, ağzımın içinde ve dışında büyük hasarlı zedelenme var. Gırtlağıma kadar çünkü. Bağıramadım, üstüme çullandı eliyle kapattı. 'Hadi seni kurtarsınlar, senin yaşamın benim elimde. İstersem ölürsün istersem yaşarsın gördün mü?' dedi."

Elbasan, "Çünkü derdi ben ayakları üzerinde duran, çocuklarına bakabilen bir kadınım. O hiçbir şey yapabilen biri olmadığı için, benim hayatımda parazit olmak istediği için, asalak yaşamak istediği için ve ben onu beni defalarca darp etti, aldattı.

Hiçbir sorumluluğunu yerine getirmediği için ayrılmak istediğim için bu haldeyim. Ben ölebilirim ama ben öldükten sonra kıymetli olmasını istemiyorum. Benim çocuklarım var. Bugün Emine Bulut'un çocukları ne kadar mutlu olabilir, kızı ne kadar mutlu olabilir. Dünya serilse ne olur, Ayşe Paşalı ne farkım var, Özgecan Aslan ne farkım var? Bir de anneyim 2 çocuğum var. Ne zaman bitecek bütün bunlar" diye konuştu. 

Şüpheli, 'Ayağıma tekme atmaya başladı. İstemeyerek de olsa bir refleks gösterdim' diyerek kendini savundu

Kartal’da parkta konuştukları sırada boşanma aşamasında olduğu eşini darp eden şüpheli, “kasten nitelikli yaralama” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüpheli, “Ayağıma tekme atmaya başladı. İstemeyerek de olsa bir refleks gösterdim” diyerek kendini savundu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayına sevk edilen şüpheli, savcılık ifadesinde, “Eşimle aramızda devam eden bir boşanma davası bulunmaktadır. Farklı yerlerde yaşamaktayız. Kızım ve eşim aynı evde yaşamaktadır.

Kızımın erkek arkadaşı E. onlar ile beraber aynı evde yaşadığından dolayı kendisi ile bu konu nedeniyle daha önceden tartışmıştık. Olay günü aynı konu açılınca yine tartıştık. Kendisi evine karışma hakkı bulunmadığımı söyledi. Ben de boşanma davamızın devam ettiğini bu durumun hoş olmadığını söyledim. Ancak yanından uzaklaşmamı söyledi. Daha sonra sapık var diye bağırırım ve seni burada linç ettiririm dedi” diye konuştu.

Şüpheli savunmasının devamında, “Elimle ağzını kapattım. Elimi isırdı. Çantasını yüzüme vurdu. Ayağıma tekme atmaya başladı. İstemeyerek de olsa bir refleks gösterdim. Yüzünden kan geliyordu. Daha sonra ben de oradan uzaklaştım. Beni linç ettirmeye çalışıyordu. Kesinlikle silah ya da kesici bir alet yoktu. Tarafıma iftira atmaktadır” diyerek tutuksuz yargılanmayı talep etti.

Sorgu işlemleri tamamlanan şüpheli, “kasten nitelikli yaralama” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Başsavcılıktan yazılı açıklama

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaya ilişkin yazılı basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, “06.06.2020 tarihinde İstanbul ili Kartal ilçesinde mağdur D.E.’nin boşanma aşamasında olduğu eşi E.E. tarafından parkta konuştukları esnada fiziksel şiddete maruz bırakıldığının ihbarı üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılarak mağdurun beyanı ve adli raporu temin edilmiş, aynı gün yakalanan şüpheli E.E. de gözaltına alınmıştır” denildi.

Açıklamada, şüpheli E.E.’nin İstanbul Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince ‘Kasten Nitelikli Yaralama’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

Etiketler :