Haydi Konya, Haydi Kartal

Haydi Konya, Haydi Kartal

Konyaspor haftanın kapanış maçında bu akşam Yeni Malatyaspor’u ağırlayacak. Maça gelen taraftarlara Türk bayrak dağıtılacak. Statta Milli Marşımız asker selamıyla okunacak. Yeşil-beyazlılar maçı kazandığı takdirde 2 veya 3. sıraya yükselecek

 

İH Konyaspor, Süper Lig 2019-2020 Cemil Usta Sezonu 8. hafta kapanış maçında bu akşam B. Y. Malatyaspor’u konuk edecek. Konya Büyükşehir Stadyumu’nda saat 20.00’da başlayacak mücadelede Mustafa Öğretmenoğlu düdük çalacak. Öğretmenoğlu’nun yardımcılıklarını Candaş Elbil, Mehmet Salih Mazlum hakem üçlüsünün görev yapacağı karşılaşmada Adem Sarıtaş dördüncü hakem olarak görev alacak. Mücadelede, VAR koltuğunda Mete Kalkavan, AVAR koltuğunda ise Ceyhun Sesigüzel  oturacak.

TÜM PLANLAR GALİBİYET ÜZERİNE

İH Konyaspor’da bu akşamki maçta tek düşünce galibiyet.  Son haftalarda çıkış içerisinde olan Konyaspor, saha ve seyircisi önünde oynayacağı karşılaşmayı kazanarak bu tırmanışını devam ettirmek istiyor. Temsilcimiz maçı kazandığı takdirde zirvedeki takımlar arasında yer alamaya devam edecek.

Konyaspor Pazartesi günkü maçta taraftar desteğine güveniyor. Önceki haftalara göre daha fazla seyircinin stada gelmesini bekleyen yeşil-beyazlılarda evindeki 7 maçlık yenilmezlik serisini devam ettiriyor. En son evinde geçtiğimiz sezon Ç. Rizespor’a yenilen yeşil-beyazlılar sonra oynadığı 7 maçta yenilmedi. Temsilcimiz bu maçlarda 6 beraberlik 1 de galibiyet aldı. Konyaspor evinde oynadığı son maçta İM Kayserispor’u 2-1 mağlup ederek evindeki 6 maçlık beraberlik serisine son vermişti.

YENİ MALATYA İLE 5. RANDEVU

İH Konyaspor ile B. Y. Malatyaspor bu akşam 5. kez karşı karşıya gelecekler. Daha önce oynanan 4 karşılaşmada her iki takımda 1’er galibiyet elde edebildi. İki takım ilk kez 2017-2018 sezonunda Süper Lig’de karşı karşıya geldiler. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma 1-1’lik eşitlikle sonuçlanırken, sezonun ikinci yarısında Konya’da oynanan karşılaşmayı Y. Malatyaspor 1-0 kazandı.

İki takım 2018-2019 sezonunda bir kez daha Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı İH Konyaspor 1-0’lık skorla kazandı. Sezonun ikinci yarısında Konya’da oynanan karşılaşma ise 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı.

AYKUT- SERGEN REKABETİNDE 6. RANDEVU

Bu akşamki karşılaşmada Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman’la B.Y. Malatyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın teknik adamlık kariyerlerinde 6. kez karşı karşıya gelecekler. Daha önceki 5 karşılaşmanın 3’ünde Aykut Kocaman, 1’inde Sergen Yalçın’ın takımları sahadan galibiyetle ayrıldı. 1 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

JAHOVİC ESKİ TAKIMINA KARŞI

Yeni Malatyaspor’da Adis Jahovic bu akşamki karşılaşmada eski takımına karşı mücadele edecek. Konyaspor’dan bu sezon Yeni Malatyaspor’a transfer olan Makedon oyuncu geçtiğimiz sezon 25 Mayıs 2019’da Konyaspor’un sahasında Akhisarspor’la 0-0 berabere kaldığı karşılaşmada forma giymişti. Sezona fırtına gibi giren Jahovic 7 golle gol krallığında zirvede yer alıyor. Sergen Yalçın’ın Malatyaspor’da sakatlığı geçen Moryke Fofana’ya ilk 11’de şans verip vermeyeceği ise maç öncesi veli olacak.

BAYRAK DAĞITILACAK

Hafta içinde aldığı kararla Güney tribününü Şehitler Tribünü yapan Konyaspor yönetimi bu akşamki karşılaşmada Mehmetçik’e destek için taraftarlara bayrak dağıtacak. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Yönetimimizin pazartesi akşamı aldığı karar gereği Yeni Malatyaspor maçında ay yıldızlı bayrağımız dağıtılacaktır. Sezon sonu hedeflerimize ulaşmak ve İstiklal Marşı’mızı hep birlikte asker selamıyla okumak için tüm Konyalıları bu önemli karşılaşmaya davet ediyoruz”  denildi.  

Etiketler :