HAVELSAN'dan açıklama:

HAVELSAN'dan açıklama:

"(Onur Demircan) Mevzuat gereği istifa tek taraflı bir irade beyanı olup, bu beyan işverene ulaşır ulaşmaz hukuki sonuçlarını doğurmaktadır. İstifanın işleme alınması asla işverenin kabulüne ya da takdirine bağlı değildir"

ANKARA (AA) - HAVELSAN'dan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında TRT binasında bulunan mühendis Onur Demircan ile ilgili işlem yapılmadığına yönelik haberlerin, kamuoyunu yanıltıcı ifadeler içerdiği bildirildi.

HAVELSAN'dan yapılan açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında yer alan “TRT’yi HAVELSAN mühendisi basmış” başlıklı haberde, "HAVELSAN yönetimi ise hiçbir neden yokken Amerika Birleşik Devletleri'ne giden Demircan'ın istifasını hiçbir işlem yapmadan kabul etti. Daha sonra ise TRT baskınına ilişkin görüntüler ortaya çıkmıştı. Yönetimin, görüntülerdeki yeşil tişörtlü şahıs olan Demircan ile ilgili savcılığa da hiçbir bildirimde ve ihbarda bulunmadığı öğrenildi.” ifadelerine yer verildiği belirtildi.

Haberin kamuoyunu yanıltıcı yanlış ifadeler içerdiği ve HAVELSAN yönetimini hedef göstererek, töhmet altında bıraktığına yer verilen açıklamada, Onur Demircan'ın darbe girişimi öncesinde 15-29 Temmuz arasında prosedürlere uygun olarak yasadan doğan yıllık izin hakkını kullandığı, işbaşı yapacağı tarih olan 1 Ağustos Pazartesi günü ise ıslak imzalı istifa dilekçesi ve üzerine zimmetli kimlik kartlarını bir yakını vasıtasıyla şirkete gönderdiği kaydedildi.

Bugünkü haberde yer aldığının aksine mevzuat gereği istifanın tek taraflı bir irade beyanı olup, bu beyan işverene ulaşır ulaşmaz hukuki sonuçlarını doğurduğuna dikkat çekilen açıklamada, istifanın işleme alınması asla işverenin kabulüne ya da takdirine bağlı olmadığı belirtildi.

Şirketin, Onur Demircan’ın 15 Temmuz tarihli hain darbe girişiminde teröristlerle birlikte hareket ettiğini ve TRT binasında bulunduğunun tüm Türkiye ile birlikte 17 Ağustos'ta televizyonlarda yayınlanan görüntülerle öğrendiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Görüntülerin yayınlandığı haberlerde şahsın kimliğinin belirlenemediği belirtilmiş ve bunun üzerine şirketimiz yönetimi derhal Emniyet Genel Müdürlüğüne şahsın kimliğini bildirerek gerekli işlemlerin yapılmasını talep etmiştir. Şahısla ilgili haberler, şirketimizden istifa ettikten sonra çıkmış olmasına rağmen HAVELSAN yönetimi duyarlı davranarak yetkilileri derhal bilgilendirmiştir.

HAVELSAN Hava Elektronik Sanayi Ticaret AŞ, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına ait bir şirket olup her zaman Türkiye’nin çıkarlarına hizmet etmiş ve her türlü ihanete karşı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yanında olmuştur ve bu duruşunu da her zaman koruyacaktır. Bu durum karşısında bahsi geçen haber gerçeklerle bağdaşmamaktadır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :