Havalar soğudu ıhlamur satışları arttı

Havalar soğudu ıhlamur satışları arttı

Soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklardan korunmak için aktarların yolunu tutan vatandaşlar en çok ıhlamuru tercih ediyor

TEKİRDAĞ (AA) - Havaların soğumasıyla nezle, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmak için aktarların yolunu tutan vatandaşlar en çok ıhlamur satın alıyor.

Tüm Aktarlar ve Baharatçılar Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiricileri Derneği (TABDER) Başkanı Ayhan Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şifa kaynağı ıhlamurda geçen yılki yüksek fiyatların, bu yıl üretim ve ithalatın artmasıyla düşmeye başladığını söyledi.

Ercan, geçen yıl ıhlamur fiyatlarının çeyrek altınla yarıştığını hatırlatarak, "Geçen yıl üretimin az olması ve bazı toptancılar yüzünden ıhlamur fiyatları yüksek seyretti. Bu yıl havaların soğumasıyla birlikte vatandaşlar aktarlarda yoğunluk oluşturmaya başladı. En çok tercih edilen ürün ıhlamur oluyor. Üretimin iyi olması fiyatları etkiledi. Bu yıl ıhlamur fiyatları 160-170 lira arasından değişiyor." diye konuştu.

Çiçek ıhlamurun fiyatlarının normale döndüğünü belirten Ercan, bu yıl ocaklarda bol bol ıhlamur kaynayacağını aktardı.

Tekirdağ'da aktarlık yapan Hasan Bedel de geçen yıla göre ıhlamur fiyatlarının normale dönmesiyle satışlarda hareketlilik yaşandığını dile getirdi.

Ihlamurda bu yıl bolluk olduğu için fiyatlarda yükselme beklemediklerini ifade eden Bedel, şunları kaydetti:

"Kış aylarının gelmesi ile birlikte ıhlamur satışlarında da hareketlilik başladı. Geçen yıla göre ıhlamur fiyatları daha düşük fiyatlarda seyrediyor. Geçen yıl 200-220 liradan satılan ıhlamurun fiyatı 160 liraya kadar düşmüş durumda. Fiyatların daha uygun olması nedeniyle bu yıl daha fazla eve ıhlamur girecek ve ocaklarda ıhlamur kaynayacak. Ihlamur soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyona karşı hem koruyucu hem de tedaviye yardımcı etkisiyle tercih ediliyor."

Havalar soğudu ıhlamur satışları arttı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :