Havalar Ne Zaman Isınacak? Türkiye, Ilık ve Yağışlı Havanın Etkisine Giriyor

Havalar Ne Zaman Isınacak? Türkiye, Ilık ve Yağışlı Havanın Etkisine Giriyor

Türkiye, pazar gününden itibaren ılık ve yağışlı sistemin etkisine girecek. Meteoroloji'den Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyine çığ uyarısı geldi.

Türkiye'nin yarın (Pazar) gününden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin edildiği bildirildi. Buna göre, ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve çığ tehlikesine karşı tedbirli ve duyarlı olunması gerektiği kaydedildi.

PAZARDAN İTİBAREN HAVA SICAKLIĞI ARTIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin pazar günü (Yarın) sabah saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Buna göre, hava sıcaklığının; hafta başından itibaren ülke genelinde artacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

TRAKYA'DA KAR, EGE'DE KUVVETLİ SAĞANAK VAR

Meteorolojiden yapılan açıklamada, 03.01.2016 günü (yarın) Marmara, Ege, Batı Karadeniz, Eskişehir, Isparta, Burdur ve Hakkari çevreleri ile Antalya'nın batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin edildiği kaydedildi. Kıyı Ege'de yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Trakya kesiminde yoğun kar, Ege kıyıları ile Çanakkale çevrelerinde ise kuvvetli sağanak yağış şeklinde görüleceği tahmin edildiği vurgulandı.

İKİ BÖLGEYE ÇIĞ UYARISI

04.01.2016 Pazartesiden itibaren de; ülkemiz genelinin yağışlı geçeceği tahmin edildiğinin aktarıldığı açıklamada, şöyle denildi:

"Kıyılarda yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Antalya ve Muğla çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bekleniyor."

İstanbul Boğazı, Yoğun Sis Nedeniyle Gemi Geçişine Kapatıldı

KUVVETLİ SAĞANAK BEKLENİYOR

05.01.2016 Salı gününden itibaren ise ülkemizin büyük bir bölümünde görülmesi beklenen yağışlar ise şöyle aktarıldı:

"Genellikle yağmur, Ege ve Akdeniz kıyılarında sağanak yağış, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Bilecik, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar, Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. "

HAVA DURUMU ÜLKE GENELİNDE MEVSİM NORMALLERİ CİVARINDA SEYREDECEK

06/07/08.01.2016 tarihlerinde ülkemizin büyük bir kesiminde görülmeye devam edeceğinin anlatıldığı açıklamada, "Yağışların; doğu bölgelerde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı, hava sıcaklığının; yağışlı sistem ile birlikte ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Buna göre, oluşması muhtemel ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve çık tehlikesine karşı vatandaşlarımız duyarlı, tedbirli olmalı." ifadelerine yer verildi.

HABERLER.COM

Etiketler :