Hava Kuvvetlerinin "mahrem imamlar"ı hakim karşısında

Hava Kuvvetlerinin "mahrem imamlar"ı hakim karşısında

FETÖ'nün, Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki mahrem yapılanmasına yönelik dava kapsamında 76 "mahrem imam" ile 81 askeri personelin yargılanmasına devam ediliyor

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki mahrem yapılanmasına yönelik dava kapsamında 76 "mahrem imam" ile 81 askeri personelin yargılanmasına devam ediliyor.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Cezaevi Kampüsü'ndeki duruşma salonunda görülen duruşmaya tutuklu, tutuksuz 157 sanık ile avukatları ve yakınları katıldı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki mahrem yapılanmada sözde müdür yardımcısı "Melih" kod adlı Sinan Kurt'un ifadesinde isimini verdiği, eski hava pilot yüzbaşı Abdurrahman Yıldırım savunma yaptı.

Silahlı terör örgütüne üye olmakla suçlanan Yıldırım, 2001'den kanun hükmünde kararnameyle ilişiği kesilene kadar Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı olarak çalıştığını, mesleğinin son 10 yılında F-16 pilotu olarak görev yaptığını, teröristlerle mücadele ettiğini anlattı.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Yıldırım, darbe girişimi sırasında Güney Kore'de görevli olduğunu, görev süresinin bitmesinin ardından Eylül 2016'da Türkiye'ye döndüğünü, karargahta mesaideyken gözaltına alındığını ifade etti.

Sinan Kurt'un kendisine iftira attığını ileri süren Yıldırım, "Şimdi Savcı Bey'e dönsem, 'Etkin pişmanlıktan yararlanmak istiyorum, tüm bildiklerimi anlatacağım. Liseyi bitirdikten sonra hukuk fakültesinde okurken evlerine çağırdılar, o evlerde başkan Sebahattin Sarıdoğan Bey'i defalarca gördüm, aradan 15 sene geçtiği için tam olarak hatırlayamıyordum ama bugün kendisini net olarak hatırladım ve teşhis ediyorum' diye hayali bir senaryo yazsam, yıllarını Türk adaletine adamış Başkan Bey benim ifademle terörist mi olacak? Maalesef gelinen noktada Sinan Kurt'un bana attığı iftira bundan farklı değildir." şeklinde savunma yaptı.

Akıncı Üssü imamı olduğunu itiraf eden Sinan Kurt'un, üsdeki insanları yönlendirdiğini iddia edip serbest bırakıldığını söyleyen Yıldırım, "Ben ise FETÖ ile bağımın olmadığını söylememe, darbe gecesi Güney Kore'de bulunmama, hakkımda hiçbir delil olmamasına rağmen darbe ana davasında yargılanması gereken bir şahsın iftirası sonucu 9 aydır tutukluyum." diye konuştu.

Yıldırım, FETÖ üyesi olduğuna dair bu itirafçının beyanı dışında herhangi bir delil bulunmadığını iddia etti.

Mahkeme Başkanı Sarıdoğan'ın, "Başka örnek mi yoktu, bizim adımızı da karıştırdınız?" sözleri üzerine Yıldırım, "Tamamen etkili olsun diye o örneği anlattım, saygısızlık etmek gibi bir niyetim yoktu." dedi.

Başkan Sarıdoğan'ın sorularını da yanıtlayan Yıldırım, "Bu kişi neden senin adını versin?" sorusuna karşılık, Akıncı Üssü'nde çalıştığını ancak görevlendirme nedeniyle Güney Kore'de bulunduğunu ifade ederek, "Terör örgütü FETÖ tarafından Akıncı Üssü'ndeki tüm pilotlar, bilerek, isteyerek bu davaya karıştırılmıştır. Ben örgüt üyesi olsam darbe girişiminden bir ay sonra üssüme döner miydim?" diye konuştu.

Duruşmaya, sanık Yıldırım'ın avukatının savunmasıyla devam ediliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :