"Hatırlamak ve Anlatmak İçin Şehre Bak" sergisi açıldı

"Hatırlamak ve Anlatmak İçin Şehre Bak" sergisi açıldı

İSTANBUL (AA) - Farklı şehirlerin hikayelerini, fotoğraf ve video aracılığıyla sunan "Hatırlamak ve Anlatmak İçin Şehre Bak" sergisi, sanatseverlerle...

İSTANBUL (AA) - Farklı şehirlerin hikayelerini, fotoğraf ve video aracılığıyla sunan "Hatırlamak ve Anlatmak İçin Şehre Bak" sergisi, sanatseverlerle buluştu.

Anadolu Kültür Vakfı tarafından Tophane Depo'da açılan sergiye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Proje Koordinatörü Latife Uluçınar, serginin farklı şehirlerden 24 gencin ikili gruplar halinde yaşadıkları şehirlere, o şehirlerde yaşayan insanlara, mekanlara, hafızaya dair anlattıkları hikayelerden oluştuğunu söyledi.

Uluçınar, serginin, iki yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu dile getirerek, "Diyarbakır, İzmir, Batman, Çanakkale, Balıkesir, Mardin, Şanlıurfa, Şırnak, Aydın ve Muğla'dan gençler bir araya geldiler ve çeşitli atölyelere katıldı. Atölye eğitiminin ardından bir yapım süreci geçirdiler. Biri Doğu'dan, biri Batı'dan olmak üzere ikili gruplar halinde video ve fotoğraf aracılığıyla bu anlatımı gerçekleştirdiler" diye konuştu.

Sergide 5 fotoğraf ile 6 video çalışmasının yer aldığını aktaran Uluçınar, şunları kaydetti:

"Çalışmalar, kültürel çeşitlilik, farklı yaşamlar, gündelik hayat, kent meseleleri gibi geniş bir yelpazeye yayılıyor. Hedefimiz, farklı şehir ve kültürlerden gençlerin yaşadıkları coğrafyaları tanımaları ve bunu video veya fotoğraf aracılığı ile anlatmaları. Farklı arka plana sahip gençleri bir araya getirmeyi ve bir paylaşımın oluşmasını amaçladık."

Sergiye ilişkin bilgi veren projenin danışmanlarından Refik Akyüz de "Projenin en önemli tarafı, birbirimizin hikayelerini duyma ve anlama ihtiyacını gidermesi. Normalde yolları kesişmeyecek insanları bir araya getirip ortak işler yapmaya yönlendirmesi çok önemli. Sivil toplum örgütleriyle temasa geçilerek açık çağrı yapıldı ve başvuru alındı. Başvurular arasından yapılan değerlendirme sonucunda 24 genç seçildi ve proje, bu şekilde hayat buldu. İlki mart ayında İzmir'de ikinci ise mayıs ayında Diyarbakır'da birer haftalık eğitim yapıldı. Eğitim sürecinde sadece fotoğraf ve video eğitimi değil, sosyal bilimler üzerine eğitimler de verildi" diye konuştu.

Proje danışmanı Serdar Darendeli ise projenin en önemli kısmının farklı şehirlerden farklı kültürlerden gençlerin bir araya gelerek ortak bir çalışma ortaya koymaları olduğunu söyleyerek, "Gençlerin hem birbirlerini hem de başka şehirleri tanımalarını istedik. Gençleri bir araya getirerek, diyalog kurmalarını sağlamayı amaçladık" dedi.

Sergi, 10 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :