Hatay'ın gastronomi dalında Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilmesi

Hatay'ın gastronomi dalında Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilmesi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş: - "Hatay mutfağı dillere destan lezzetleriyle bu ödülü hak ettiğini kanıtlamış oldu"

HATAY (AA) - Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay'ın Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından, gastronomi dalında Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilmesiyle Hatay mutfağının bu ödülü hak ettiğini kanıtladığını söyledi.

Savaş, yaptığı yazılı açıklamada, Hatay mutfağının UNESCO tarafından taçlandırıldığını belirtti.

Hatay mutfağının birbirinden eşsiz lezzetlerinin tescillenmesiyle gurur duyduklarını ifade eden Savaş, şunları kaydetti:

"Hatay mutfağı dillere destan lezzetleriyle bu ödülü hak ettiğini kanıtlamış oldu. Yol, asfalt, parke, park bahçe gibi rutin işler her ilin kendine özgü çalışmaları olduğu gibi herkes tarafından yapılabilir ve orada yaşayan vatandaşlar tarafından kabul görür. İlinizi dünya markası haline getirdiğiniz zaman bu ülkenizin tanıtımına katkı sağlayacağı gibi o ilin esnafına, turizmine ve halkına katkı sağlayacak ve diğer illerden farklılığınızı gösterecektir. Farklı medeniyetlerin tadını, hikayesini içinde barındıran yemeklerimizi tanıtmamız hepimizin görevi. Biz de bu görevi yerine getirmek için üzerimize düşen sorumluluğu fazlasıyla yapıyoruz."

Savaş, Hatay'ın gastronomi dalında Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilmesiyle birlikte kültürel turizme renk katarak şehre olumlu etki sağlayacağını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler