Hatay'da vatandaşlar sokağa döküldü

Antakya'da meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem, panik ve korkuya neden oldu. Vatandaşlar, soğuk havaya aldırış etmeden sokaklara çıkıp ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

Hatay'ın Antakya ilçesinde meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem, bölgede endişeye yol açtı. Saat 21.24'te gerçekleşen depremin merkez üssü Antakya ilçesi olarak belirlenirken, yerin 9.19 kilometre derinliğinde gerçekleştiği tespit edildi. Deprem, Antakya kent merkezinde tedirginlik yaratırken, afet sonrası artçı sarsıntılar da devam etti.

Deprem sonrası sokaklara çıkan vatandaşlar, soğuk havaya rağmen evlerine girmemeyi tercih ederek ateş yakma yolunu seçti. Bazı vatandaşlar, evlerine ve konteynerlere girmeyip ateş yakarak ısınmaya çalıştı. Bu durumu değerlendiren Nevim Kurt, "Deprem oldu, korktuk dışarı çıktık. Şimdi ateş yakıyoruz" şeklinde konuştu.

Mehmet Türkoğlu isimli bir başka vatandaş ise, "Deprem oldu, her zamanki gibi korktuk. Aşağı indik, ateş yaktık, ısınıyoruz" diyerek depremin etkisiyle sokaklara çıkmak zorunda kaldıklarını ve soğuk hava ile mücadele etmek için ateş yakma ihtiyacı hissettiklerini ifade etti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın verilerine göre, bölgede artçı sarsıntılar devam ederken, yetkililer vatandaşları tedbirli olmaya ve güvenli alanlarda bulunmaya davet ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.