Hasan Ekici: Konya’da ulaşım sistemi ucuz, fakat kalitesiz! Yeni otobüsler kalıcı çözüm getirmeyecek

Hasan Ekici: Konya’da ulaşım sistemi ucuz, fakat kalitesiz! Yeni otobüsler kalıcı çözüm getirmeyecek

Hasan Ekici, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı 73 yeni otobüsün kentte yaşanan ulaşım sıkıntısına kalıcı çözüm getirmeyeceğini belirterek, "Trafik ve ulaşım sorununun kesin ve modern çözümü Konya metrosunun biran önce yapılmasıdır" dedi

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, Konya’da toplu ulaşımda yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, yeni alınan otobüslerin de toplu ulaşım ve trafik sorununa çözüm olmayacağını belirterek, "Konya’da trafik ve ulaşım sorununun kesin ve modern çözümü Konya metrosunun biran önce yapılmasıdır" dedi.

Ekici, "Konya'da tramvay ve otobüslerin sık sık arıza yapması özellikle sabah saatlerinde işlerine gitmek isteyen vatandaşlarımıza ciddi stresler yaşatmaktadır. Birçok hatta yaşanan yolcu yoğunluğuna Konya Büyükşehir Belediyesi uzun süre duyarsız kalmıştır. Konyalı hemşehrilerimiz bu sıkıntıları hak etmiyor. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda kullandığı otobüs sayısı hat ve sefer sayısına göne yetersizdir“ diye konuştu.

KONYA METROSUNUN İNŞAATINA NE ZAMAN BAŞLAYACAKSINIZ?

Ekici şunları söyledi: Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan iken müjdesini verdiği Konya Metrosu projesinin askıya alınarak yılan hikâyesine dönmesi aslında ulaşımda bu noktaya gelineceğinin habercisiydi. Israrla dile getirdiğimiz bu konunun hâlâ sümenaltı edilmesi akıl tutulmasından başka bir şey değildir. Uğur İbrahim Altay’a tekrar soruyoruz! Konya metrosunun inşaatına ne zaman başlayacaksınız? Sürekli tarihler verip durdunuz. Şimdi tarih de veremiyorsunuz. Davutoğlu’nun memleketi Konya cezalandırılıyor mu?"

Konya’da Belediyeye ait ulaşım sisteminin ucuz, fakat kalitesiz olduğunu iddia eden Ekici, "Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ATUS adlı uygulama da sık sık arıza vererek otobüslerin durağa varış sürelerinde yanlış bilgi vermekte ya da bazen süreleri göstermemektedir. Sistemde görünen otobüslerin bazen sistemden kalktığı, yayınlanan otobüs tarifelerine otobüslerin uymadığı, yolcu yoğunluğu olan bölgelere körüklü otobüs yerine ısrarla solo otobüslerin verilerek bazı duraklardan yolcuların alınmadığı yönündeki bilgiler vatandaşlarımız tarafımıza sık sık bizlere iletiliyor" ifadelerini kullandı.

Şehrin trafik sorunları algıyla değil bilgiyle ve istişareyle yönetilmelidir. Konyalı hemşehrilerimiz hak ettiği belediye ulaşım hizmetlerini kaliteli bir şekilde almalıdır. Ulaşımda sorun yok dediğiniz zaman maalesef sorunlar yok olmuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.