Harp Akademileri Komutanlığındaki darbe faaliyetlerine ilişkin dava

Harp Akademileri Komutanlığındaki darbe faaliyetlerine ilişkin dava

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Harp Akademileri Komutanlığındaki faaliyetler ve eylemlerle, Harp Akademileri Komutanının kaçırılarak cezaevine konulmasına ilişkin generallerin de aralarında bulunduğu 110'u tutuklu, 1'i firari 116 sanığın

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Harp Akademileri Komutanlığındaki faaliyet ve eylemlere ilişkin generallerin de aralarında bulunduğu 110'u tutuklu 1'i firari 116 sanık askerin yargılanmasına devam ediliyor.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada görülen duruşmada, kimlik tespiti işlemi tamamlandı.

Kimlik tespiti sırasında bazı sanık yakınları ile duruşmayı izlemeye gelen mağdur ve müştekiler arasında kısa süreli gerginlikler yaşandı.

Duruşmanın, öğleden sonraki bölümünde iddianamenin okunması işlemine geçildi.

- 15 Temmuz Derneği üyeleri Silivri'ye geldi

Bu arada, 15 Temmuz Derneği üyeleri de davayı takip etmek için otobüslerle Silivri'ye geldi.

15 Temmuz gazilerinden dernek üyesi Üzeyir Civan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tuzla Orhanlı gişelerinde hainlere "dur" demek isterken sol kolunu kaybettiğini, sağ elinin orta parmağının kırıldığını söyledi.

Silivri'ye hainlerden hesap sormak için geldiklerini belirten Civan, şöyle konuştu:

"O hainlere 15 Temmuz'da 'dur' demek için gelmiştik. Böyle olayların yaşanmaması için 'dur' demeye devam edeceğiz. Bu vatan sahipsiz değildir. Bizler de o gece vatana sahip çıktık. 15 Temmuz’dan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz. Kimse bu ülke üzerinden hiçbir emel beslemesin. Bizler 15 Temmuz gecesinde bu ülke üzerinden emel besleyenlere, hainlere alçaklara aynı zamanda Amerika'sına Avrupa'sına hadlerini bildirdik. 'Bu vatan evlatlarının yanında olun' diyoruz siyasilere. Özellikle Kemal Kılıçdaroğlu'na tavsiyemiz odur."

Civan, CHP'nin, Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşünü de eleştirerek, "Darbe heveslilerini yanlarında taşıyorlar, onlarla birlikte pozlar veriyorlar. Bir de Gazi Kazan tabelasının altında, 'bizler şehitlerimiz ve gazilerimiz için yürüyoruz' diyor. Yüreğimize, ciğerlerimize dokunuyor. Bugüne kadar bir tane gazi mi ziyaret etti?" diye konuştu.

Gazi Abdullah Çay da hainlere hiçbir zaman fırsat vermeyeceklerini ve onlara "dur" diyeceklerini dile getirerek, "Allah için toprak için bayrak için öldürseler de bu davamdan ve ülkemden kesinlikle vazgeçmiyorum." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :