Hamas heyetinin Mısır ziyareti

Hamas heyetinin Mısır ziyareti

Hamas:- "Heyet, Hamas'ın, Mısır'ın güvenlik ve istikrarının korunması, içişlerine müdahale edilmemesi ve ulusal güvenliğine zarar verilmemesi konusundaki hassasiyetini ortaya koymuştur. Hamas, Gazze'de, Mısır'ın ve halkının zarar göreceği bir şey yapılmas

GAZZE (AA) - Mısır'ı ziyaret eden Hamas heyetinin, ülkenin güvenlik ve istikrarının korunması, içişlerine müdahale edilmemesi ve ulusal güvenliğine zarar verilmemesi konusundaki hassasiyetlerini ifade ettiği bildirildi.

Hamas hareketinden yapılan yazılı açıklamada, Mısır'a giden heyetin, Genel İstihbarat Teşkilatı'ndaki yetkililerle şeffaf bir ortamda ortak önemli konuları ele aldığı kaydedildi.

Açıklamada, "Heyet, Hamas'ın, Mısır'ın güvenlik ve istikrarının korunması, içişlerine müdahale edilmemesi ve ulusal güvenliğine zarar verilmemesi konusundaki hassasiyetini ortaya koymuştur. Hamas, Mısır'ın ve halkının zarar göreceği bir şey yapılmasına asla izin vermeyecektir" ifadesi kullanıldı.

Eski Mısır Başsavcısı Hişam Berekat dahil ülkedeki tüm siyasi suikastların kınandığı açıklamada, Gazze-Mısır sınırının korunması için gerekli tüm önlemlerin alınması yönünde çalışılacağı kaydedildi.

Mısır İçişleri Bakanı Mecdi Abdulgaffar, pazar günü yaptığı açıklamada, Hamas'ın, Berekat suikastına karışan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensuplarına eğitim verdiğini ileri sürerek, "Hamas, suikast planında büyük rol oynadı" yorumunu yapmıştı.

Hamas Sözcüsü Salah el-Berdevil ise pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında, söz konusu iddiaları yalanlayarak, hareketin adının Mısır'ın içişlerine karıştırılmasını kabul etmediklerini belirtmişti. Berdevil, "İlişkileri normal seyrine oturtmak için Hamas'tan bir heyetin Kahire'yi ziyarete hazırlandığı sırada Mısır tarafından geçersiz, politik ve şaşırtıcı iddialar gündeme geldi" demişti.

Demokratik yollarla seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden alındığı 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından başsavcılığa atanan Hişam Berekat, Haziran 2015'te Kahire'de konvoyunun hedef alındığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Hamas'tan bir heyet, cumartesi günü Mısır'a gitmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :