Halk oylamasına doğru

Halk oylamasına doğru

KONYA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci Seydişehir'de "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi"ni anlattı. Anayasa değişikliği...

KONYA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci Seydişehir'de "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi"ni anlattı.

Anayasa değişikliği konusunda halkı bilgilendirme çalışmalarını sürdüren Tüfekci, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Belediye Başkanı Mehmet Tutalla birlikte Çavuş Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

18 maddelik yeni anayasa teklifini anlatan Tüfekci, yeni sistemle birlikte yargının tarafsız ve meclisin güçlü olacağını söyledi.

Tüfekci sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz istiyoruz ki meclis asli görevini yapsın, yasasını çıkartsın, denetimini yapsın hem de etkin denetimini yapsın. Ülkede siyasal ve ekonomik anlamda istikrar olması ancak yeni sistemle gelir. O yeniliğin ana temasını söyleyeyim. Bizi krizlerden, kaoslardan, darbelerden kurtaracak olan bir sistem öneriyoruz. Bu sistemin sahibi de siz olacaksınız. Sıkıntı çıktığında başkaları müdahale edemeyecek."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :