Halk oylamasına doğru

Halk oylamasına doğru

AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci:- "Bizim bakanlarımıza bu yapılanları reva gören, 'hayır' kampanyası yapan bir Batı varsa, o Batı insanlarımıza kurşun sıkmış alçakları kendi topraklarında barındırıyorsa ve Kandil'den 'hayır' sesi çıkıyorsa, Mustafa K

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Bizim bakanlarımıza bu yapılanları reva gören, 'hayır' kampanyası yapan bir Batı varsa, o Batı insanlarımıza kurşun sıkmış alçakları kendi topraklarında barındırıyorsa ve Kandil'den 'hayır' sesi çıkıyorsa, Mustafa Kemal'in partisi olan CHP'den 'hayır' çıkamaz." dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Selim Temurci, Ordu Dernekler Konfederasyonu (ORKON) tarafından düzenlenen programdaki konuşmasında, Mustafa Kemal'in kurduğu çizgide olsa CHP ile hiçbir sorun yaşanmayacağını anlattı.

CHP'nin 1960 darbesi sonrası demokrasiye geçişle millete ve sandığa hiç inanmadığını, vesayet odakları, darbeler ya da koalisyonlarla kendilerine gözükmez bir iktidar alanı açtığını savunan Temurci, "Ben inanıyorum ki bu ideolojik yaklaşım ve millete inanmayan yapı değişmedikçe, hiçbir zaman bu millet onlara iktidar vermeyecek." değerlendirmesini yaptı.

Temurci, AK Parti olarak en güçlü oldukları dönemde Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ni istediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bunu neden istiyoruz? Ülkenin demokratik kazanımlarının bir gecede elimizden çıkmasını istemiyoruz. Bir gecede milletin iradesinin postal ve tank sesiyle bastırılmasını istemiyoruz. Biz gelecek için bu değişikliği yapıyoruz. AK Parti'nin veya Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın böyle bir şeye ihtiyacı yok. Biz, milletin geleceğinin mutlaka teminat altına alınması gerektiği için çalışıyoruz. Biz 'Güçlü bir Türkiye ve istikrar' diyoruz.

Kaybettiği halde koltuğunda oturanlar tek adamdır. 16 Nisan'da, Türkiye'de sadece anayasa değişikliği yapılmayacak. Siyasetin önü açılacak, siyasete kalite gelecek ve kaybedenler o koltuklarda oturamayacak. 16 Nisan'da Allah'ın izniyle sizlerin de yardımlarıyla CHP de milletin değerleriyle buluşacak, yeni bir yapılanmaya gitmeyi hissedecek. Bakanlarımıza bu yapılanları reva gören, 'hayır' kampanyası yapan bir Batı varsa, o Batı insanlarımıza kurşun sıkmış alçakları kendi topraklarında barındırıyorsa ve Kandil'den 'hayır' sesi çıkıyorsa, Mustafa Kemal'in partisi olan CHP'den 'hayır' çıkmamalıdır. O yüzden yol yakınken Yenikapı ruhunu hatırlayalım. 15 Temmuz gecesindeki birlik ruhuyla hareket edelim. Ben CHP ve HDP'ye oy vermiş kardeşlerimi bu yapıdan külliyen ayırmak istiyorum. Çünkü Türkiye'nin birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe ihtiyacı var."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :