Halk oylamasına doğru

Halk oylamasına doğru

CHP Yalova Milletvekili İnce:"Evet' diyenler de 'Hayır' diyenler de bu memleketin evladıdır"

YOZGAT (AA) - CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması çalışmaları kapsamında Yozgat'ta vatandaşlara hitap etti.

Milletvekili İnce, Yozgat Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingde, halk oylamasında "evet" çıkması durumunda milletvekili sayısının artacağına dikkat çekti.

Neden "Evet" oyu verilmesi gerektiğini anlatamadıklarını belirten İnce, "Evet' diyenler de 'Hayır' diyenler de bu memleketin evladıdır. Hepsi saygı değerdir. 'Evet' ya da 'Hayır' ver ama bilerek ver, okuyarak ver, anlayarak ver." diye konuştu.

Almanya'nın Türk bakanlara konuşma izni vermediğini dile getiren İnce, "Türk hükümeti, Recep Tayyip Erdoğan ile Binali Yıldırım ile Bekir Bozdağ ile fark etmez. Bugün ülkeyi yönetenlerle herhangi bir ülke arasında bir problem olursa size söz veriyorum, ben kesinlikle Türk hükümetinden yana olurum, onları tutarım hiç kimsenin kuşkusu olmasın." ifadelerini kullandı.

Anayasa değişikliğinde hiçbir maddede terörden, ekonomiden bahsedilmediğini ifade eden İnce, "Yok böyle bir şey. Bu anayasa yürürlüğe 2019'da girecek. Nasıl oluyor da 17 Nisan’da terör bitiyor. 2,5 sene sonra yürürlüğe girecek, nasıl bitecek?" dedi.

İnce, Yerköy ilçesinde de vatandaşlara hitap etti.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler