Halikarnas Balıkçısı'nın ölümünün 45. yılı

Halikarnas Balıkçısı'nın ölümünün 45. yılı

Yazar, şair, ressam Cevat Şakir Kabaağaçlı, Bodrum'da çeşitli etkinliklerle anıldı

MUĞLA (AA) - "Halikarnas Balıkçısı" mahlaslı yazar, şair, ressam Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın ölümünün 45. yılı dolayısıyla Muğla'nın Bodrum ilçesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kabaağaçlı için anma etkinliği, mezarının bulunduğu Gümbet Mahallesi Gönül Tepesi'nde başladı.

Bodrum Halikarnas Balıkçısı Forumu tarafından, Bodrum Belediyesinin desteğiyle düzenlenen ve öğrencilerin de katıldığı etkinlikle, Kabaağaçlı'nın mezarına çiçek bırakıldı. Keman dinletisinin yanı sıra öğrenciler, Cevat Şakir Kabaağaçlı ile ilgili kısa gösteri sundu.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın yazmış olduğu eserlerde Bodrum'u çok güzel anlattığını, ilçenin turizmde cazibe merkezi haline gelmesine katkıda bulunduğunu söyledi.

Anma etkinliği Kabaağaçlı'nın özel eşyaları, bazı eserleri ve fotoğrafları ile bir köşe oluşturulan Bodrum Deniz Müzesi'nde devam etti.

Ziyaretçiler ve müzedeki okuma etkinliğine katılan öğrenciler, etkinlik kapsamında hazırlanan fotoğraf sergisini de gezdi.

Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halikarnas Balıkçısı Köşesi'ni yıl boyunca öğrencilerin de ziyaret ettiğini, müzede Kabaağaçlı ile ilgili öğrencilere yönelik etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :