"Halep'e Yol Açın" kampanyası

"Halep'e Yol Açın" kampanyası

Uşak'ta, Halep'te saldırı altındaki sivillere destek amacıyla organize olan 50 araçlık konvoy, Hatay'a hareket etti

UŞAK (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde hazırlanan "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında Uşak'ta toplanan konvoy, Halep'te saldırı altındaki sivillere destek vermek için Hatay'a gitmek üzere yola çıktı.

Uşak Valiliği, Uşak Belediyesi, İHH ve 20'ye yakın sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan Kardeşlik Platformu tarafından Halep'te yaşayan siviller için başlatılan yardım kampanyası için 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda kurulan yardım çadırının açılışı yapıldı.

İHH Uşak Temsilcisi İbrahim Akkaş, Halep'te saldırı altındaki sivillere destek vermek için oluşturulan 50 araçlık konvoyun yola çıktığını söyledi.

Konvoyun İzmir ve Manisa'dan gelen grupla Afyonkarahisar'da birleşeceğini aktaran Akkaş, Suriye'de Halep'te yaşanan insanlık dramına dikkati çekmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Kardeşlik Platformu Sözcüsü Mehmet Karaçalık ise Suriye'de yaşanan insanlık dramına tüm dünyanın sessiz kaldığını belirterek, "Türkiye, mazlumların sesi olmaya devam ediyor. Tüm gücümüzle Suriyeli kardeşlerimize destek olmayı sürdüreceğiz." dedi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da yardım kampanyasına destek olacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından yardım çadırı açıldı ve "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında Uşak'ta bir araya gelen 50 araçlık konvoy Hatay'a hareket etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :