Haftasonu planları yapanlar dikkat! Konya hava durumu raporu yayımlandı

Haftasonu planları yapanlar dikkat! Konya hava durumu raporu yayımlandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son hava durumu değerlendirmesine göre sıcak hava Marmara'dan başlayarak iç kısımlara doğru 4 ila 8 derece artacak. Öte yandan Karadeniz kıyıları için de kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı.

Meteoroloji'den sıcak hava ve kuvvetli yağış uyarısı geldi. Cuma günü Karadeniz'de etkili olan yağışlı havanın hafta sonu yerini kavurucu sıcaklara bırakması bekleniyor. Cumartesi ve pazar günü tüm yurtta sıcak havanın etkili olacağı açıklandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Kırklareli, Kastamonu'nun kıyı kesimleri ile gece saatlerinde Samsun ve Ordu çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji, bugünden itibaren hava sıcaklıklarının Marmara ile kuzey, iç ve doğu kesimlerde artarak mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği uyarısında bulundu.

Önümüzdeki hafta ortasına kadar etkisini sürdürmesi beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle öğle saatlerinde (11 ile 16 saatleri arasında) başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

Öte yandan Meteoroloji'nin Maksimum Sıcaklık Tahmin Haritasına göre Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak'ta hava sıcaklıklarının 36 derecenin üstüne olması bekleniyor.

MARMARA: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kırklareli çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile gece saatlerinde Samsun ve Ordu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

KONYA'DA HAVA NASIL OLACAK?

Konya'da Cumartesi ve Pazar günü oldukça sıcak bir hava şehirde hakim olacak. Akşehir, Ilgın, Beyşehir ve Seydişehir'de 30-32 derece arasında olacak hava sıcaklıkları diğer ilçelerde 36 derecelere kadar çıkacak.

Konya'da haftasonunda yağmur ihtimali ise hiç yok.

konya-ilce.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.