Güzel'in ailesine başsağlığı ziyaretleri

Güzel'in ailesine başsağlığı ziyaretleri

Hasan Celal Güzel'in yakın arkadaşları Keçeciler, Aksu ve Bedük, başsağlığı dileklerini iletmek üzere hastaneye geldi- Eski bakan Keçeciler:"Benim çok değerli bir dostumdu. Memlekete çok hizmetleri oldu"- Eski İçişleri Bakanı Aksu:"Can kardeşim, dostumla

ANKARA (AA) - Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel'in tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesinin ardından yakın dostları eski bakanlar Mehmet Keçeciler, Abdülkadir Aksu ve Saffet Arıkan Bedük, ailesine başsağlığı dileklerini iletmek üzere hastaneye geldi.

Rahatsızlığı nedeniyle yakınlarının yardımıyla hastaneye gelen Eski bakan Mehmet Keçeciler, yakın dostu Hasan Celal Güzel'in vefatına ilişkin, "Benim çok değerli bir dostumdu. Memlekete çok hizmetleri oldu." dedi.

Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Hasan Celal Güzel için "Tank Hasan" tabirini kullandığını anımsatan Keçeciler, "Hasan Celal Güzel Mülkiye'den benim sınıf arkadaşımdı. Anavatan Partisi'ni beraber kurduk. Turgut Bey'in hükümetlerinin programlarını beraber yazdık. Benim çok değerli bir dostumdu. Memlekete çok hizmetleri oldu. Turgut Bey ona "Tank Hasan" derdi. Bir işi verdiniz mi artık bir daha tekrar sormanıza gerek yoktu. Her işi tamamen bitirerek sizin önünüze koyar, öyle bir arkadaştı. Çok değerli bir dostumdu. Biz hep beraber çalıştık." ifadelerini kullandı.

Kendisinin de sağlık sorunları olduğunu belirten Keçeciler, "Ben rahatsız olduğum için çok fazla konuşamıyorum. O yüzden Hasan Celal Güzel'e sevenlerine, bütün milletimize başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin. Doğru, dürüst bir insandı. Memlekete hizmet eden bir insandı. Allah rahmet eylesin." diye konuştu.

- "Can kardeşim, dostumdu"

Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, ailesi adına açıklama yaptığını ifade ettiği Hasan Celal Güzel ile yarım asırdır tanıştıklarını aktararak, "Can kardeşim, dostumla Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne birlikte girdik. O gün, bugündür arkadaşlığımız hep devam etti. Üç ayların başlangıcı bu mübarek günde vefat etti. Allah rahmetini esirgemesin. İnşallah mekanı cennet olur." dedi.

Güzel'in hastalığının ağırlaşması üzerine Denizli'den Sağlık Bakanlığına ait bir ambulans uçakla Ankara'ya getirildiğini hatırlatan Aksu, "Güven Hastanesinde tedavi gördü. Doktorlar, durumun kritik olduğunu söylediler. Bağırsak tıkanıklığı yaşamış. O tıkanmayı açmaya çalışırken bu defa kalp problemi ortaya çıkıyor ve ömrü yetmiyor. Ben sabah 6'dan beri buradayım. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Güzel'in yakın arkadaşlarından Eski Bakan Saffet Arıkan Bedük ise bugün büyük bir acı içerisinde olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Gerçek bir devlet ve siyaset adamıydı. İlkeli, dürüst tutum ve davranışıyla gerçekten bu ülkeye fevkalade değerli hizmetleri olan değerli bir kardeşimizi kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Hasan Celal, milli ve manevi değerleriyle bilime ve bürokratik hayata fevkalade büyük hizmetleri olan değerli kardeşimizdi. O gerçekten, siyasette ve bürokraside insanlara örnek olacak ilkeleri yaşattı. Bilim ve ilim hayatını da Büyük Türkiye dergisiyle, çok derin ve güzel hizmetler yaptı. Kendisini rahmetle anıyoruz. Yaptığı hizmetler her türlü takdirin üzerindedir. Üç ayların başlangıcında vefat etmesi onun güzel ruhunu çok daha güzel bir şekilde tanzim edecektir. Başımız sağ olsun."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :