Güney Afrika'da bakana "gergedan boynuzu kaçakçılığı" suçlaması

Güney Afrika'da bakana "gergedan boynuzu kaçakçılığı" suçlaması

Ülkedeki ana muhalefet partisi, hakkında gergedan boynuzu kaçakçılarına yardım ettiği iddiaları bulunan Güvenlik Bakanı Mahlobo'nun görevi bırakmasını istiyor

JOHANNESBURG (AA) - Güney Afrika'da ana muhalefetteki Demokratik İttifak Partisi, ülkenin Güvenlik Bakanı David Mahlobo'nun uluslararası gergedan kaçakçılarına yardım ettiği yönündeki iddialar üzerine Bakan'ın görevini bırakması gerektiğini belirtti.

Demokratik İttifak Partisinden yapılan açıklamada, ülkede yasak olan gergedan boynuzu ticaretiyle suçlanan Guan Jiang Guang adlı Çinlinin, Bakan Mahlobo ile bir arada görüldüğü fotoğrafların yayınlandığı ve Guang'ın "Güvenlik Bakanı yaptığım ticarette beni koruyor." ifadesini kullandığı belirtildi.

Açıklamada, "Gergedan boynuzu kaçakçısı olduğu iddia edilen birinin bakanla ilişkisi kabul edilemez. Bu iddialar karşında Mahlobo'nun mevcut pozisyonda durmaması, özel izinle görevden uzaklaşması gerekiyor." denildi.

Öte yandan Save the Rhino adlı gergedanları koruma grubuna göre, 2008'den bu yana, binden fazlası Güney Afrika'da olmak üzere 6 bine yakın Afrika gergedanı kaçakçılar tarafından boynuzları için öldürüldü.

Güney Afrika'nın en büyük doğal alanı olan Kruger National Park'ta yaklaşık 25 bin gergedanın yaşadığı biliniyor.

Nesli tükenme tehlikesi altında olan gergedanlar, özellikle boynuzlarının geleneksel tıpta kullanılması nedeniyle Asya'nın bazı bölgelerinde yüksek fiyatlarla alıcı buluyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :